Születési névelemzés (részlet) Zsejke, Jázmin


A vezetéknevet kipontozva látod....

A ..... név viselői erőteljes dinamikus vezető egyéniségek.  Kiváló probléma megoldás, a helyzeteknek megfelelő adekvát válaszreakciók. A környezetükhöz, magukhoz való hozzáállás maximalista. Érettebb korukban valós önbizalom, önfegyelem, feszültségmentesség, nagylelkűség jellemzik őket, egyszerű kifejezés mód, a megfelelni akarás elengedése.  Jól ötvözik magukban az ellentétes nem energiáit, ami nagyban segíti őket a másik nem elfogadásában megértésében. Érzéseiket hajlamosak hanyagolni, nem tudomásul venni. A személyiség érettség során jó üzletember, tanító válhat belőlük. 

Leginkább domináns tulajdonságuk a megbízhatóság, korrektség precizitás. Magas fokú, kitartó munkabírás.  Kipróbált kis számú baráti kör, akikért sok mindenre képesek.  A nagy teljesítmény igény, ill a teljesítő képesség együtt magasfokú elvárásokat eredményez, ezért leginkább hasonszőrű emberek közt érzik jól magukat. Másik domináns tulajdonságuk a szellemi energiák hangsúlya. Képesek az egységben való létezésre, annak elfogadására hogy minden és mindenki egy a világon ugyanazon energiából. Nem személyválogatók, az embereket anyagi javaktól függetlenül egyöntetűen kezelik.

Zsejke 

Erőteljes dinamikus vezető egyéniség. A első lelki erő,  hangsúlyos ill az ego megnyilvánulások. Versengő típus. Fontos a haladás, az előrelépés. Érettebb korában valós önbizalom, önfegyelem, feszültségmentesség, nagylelkűség jellemző. 
Befogadó nőies energiák kisebb mértékben vannak jelen. Érzelmei megélésében tudatos. Kevésbé érzékeny, inkább szellemi beállítottságú. Személyes kapcsolataiban  célorientált, könnyebben változtat ha szükségét érzi. 
Hangsúlyos az ötös szám. Ez a belső erő, az önmagába vetet hit száma. Dinamika, változékonyság.  Létezik benne egy nagyon pontos belső íránytű ami nem engedi nagyon kibillenni.  Ösztönösen talál az életben segítőket. Jól kijön az emberekkel. Rugalmas személyiségű, nem fél a változásoktól. Az ötös a szabadság a függetlenség száma. Probléma hogy igazán senkinek sem tudja átadni magát így az életét inkább megfigyelő álláspontból szemléli. Nehezen vállal felelősséget, ezért inkább távol tartja magát emberektől helyzetektől. (Belső harmónia hatására – érettségfüggő -  felismeri hogy szeretetre vágyik, nem akar elszigetelődni a környezetétől).

Jázmin

Itt is hangsúlyos az önérvényesítő, egocentrikus önközpontú személyiség. Vezetői képességek, dominancia igény. A továbbiakban a számértékek ’lefedettsége’ jobb. Kiváló kommunikációs képességek, szellemi beállítottság, jó kombináló képesség. Céltudatos viselkedés, jó gyakorlati funkciók mellett. Jól alkalmazkodik, nagy teherbírású, örökmozgó. Küzdő típus neme adja fel. Viselkedése karaktere  nem lágy és nőies, hanem inkább fiús gyors dinamikus. 

Három név együttes használata

Energikus tetterős, gyors, impulzív erős akaratú ember.  Kiváló szellemi képességekkel, gyors gondolkodás, kombinatív képesség, logika. átlátási képesség. Jól kiigazodik az életben. Gyakorlatias. Versenycentrikus. Kevésbé érzékeny, megsérthet másokat, mindezt úgy, hogy észre sem veszi. Párkapcsolati nehézségek, előfeltételezhetők, a nem  konvencionális nemi szerepnek megfelelő viselkedés miatt. Nem egy konform típus, nehezen illeszkedik. Szeretetre méltó domináns vezető.  A mindennapok realitásán kívül, az intellektuális beállítottsága erős. Ami jelezhet egyfajta menekülést a realitásoktól, a hétköznapokból de a négyes szám megtartja ezt. Vagyis képes visszatalálni a gyakorlati életbe. 

Hiányszámok: 6-7: Az anyagi és érzelmi biztonság hiánya.  Párkapcsolati nehézségek. Korlátok nélküli élet. Örök lázadás. Céltudatosság hiánya. Érzelmek elfojtása. (Nagyon fontos a születési család hozzáállása.) 

Megjegyzés

A numerológia felfogásában fontos hogy mindegyik szám rezonanciája szerepeljen a névben. Az sem jó,  ha valamiből túl sok van, az sem jó ha hiányzi. Optimális ha a név hordozója, mindegyik számot, energiát készséget, képességet valamilyen szinten birtokolja. Névválasztás során erre törekedni kell. 

Amennyiben ez nem lehetséges, lényeges a hiányzó számok szerinti tudatos nevelés. Ez azt jelenti, hogy a gyermek személyiségét figyelve olyan helyzeteket kell teremteni, ahol tudatosan ki tudja majd építeni, korrigálni tudja, a hiányzó vonásokat. Kezdetben a szülők közreműködésével, majd önállóan. 

A névelemzést a születési dátum korrigálhatja, azzal együtt teljes!

Szeretettel: Ilda