Ez az energia nem látható , mégis van....


Az eltérő szervezetek energia mennyisége, minősége különböző. Az embernél az egyik viszgálati irány pl  az idegsejtek elektromos aktivitásának mérése, elektroenkefalográffal (EEG). Míg a konnektorba senki sem nyúl szabad  kézzel, tudva hogy az áram alatt van, bár az áram nem látható,  addig ha arról hall, hogy testében/teste körül  létezik  láthatatlan energia mező,  kételkedik. 

Sokan látható kézzel fogható  érveket fogadnak csak el. 

„Több dolgok vannak földön és égen,  Horatio, mintsem bölcselmetek..” írja Shakespeare.

Minden sejt önálló létező. Ezek az aprócska egységek komlex rendszereket alkotnak. A  hasonló sejt a hasonlót vonzza. Szervek szervrendszerek alakulnak ki. Külön külön és egyesülve is, rezgéseket bocsátranak ki. Ezt a láthattalan energiát életenrgiának nevezzük. Nem érzékelhető. Viselkedésben, habitusban, egészségben betegségben mutatkozik meg. A  rendszer 3 alapvető egységből áll

1. ’Finomfizikai test’-energiatest,  4 energiatestet különböztetünk meg;

  • Étertest: minden újjászületése alkalmával újraalakul. A  föld elemből a gyökér-csakrán, a tűz elemből a napfonat csakrán keresztül  kapja az életenergiát. 
  • Érzelmi-asztráltest: érzéseink, érzelmeink, jellegzetes tulajdonságaink hordozója. Közel akkora, mint a fizikai test. Minél magasabb szinten tudja az ember érzéseit, ellenérzéseit  jellegzetes tulajdonságait kifejezésre juttatni, annál tisztább az érzelmi teste.
  • Mentáltest: gondolatainkat, racionális, intuitív ismereteinket hordozza. Rezgései magasabbak, mint az éteri és az érzelmi testé.  Irányithatja külső viselkedésünket. 
  • Spirituális-kauzáltest: magasabb énünk bölcsességét, szeretetét, fejezi ki. Az érzelmi struktúrák oldása általa történik. A kapcsolat,  a szív-csakrán és korona-csakrán keresztül jön létre.
  • Mindegyik ’test’, saját rezgéstartománnyal rendelkezik, működésükben  összefüggő egységet alkotnak.  (Az érzelmi/mentális /spirituális test a halál után tovább él, minden egyes inkarnáció után összefonódik a  fizikai testtel.) 

2. Nadík - energiacsatornák.  Láthatatlan artériákat képeznek. Feladatuk az életenergia ’prána’ áramoltatása hasonlóak az érhálózathoz. Néhány ősi indiai és tibeti szöveg az emberi testben 72000-ret említ, más iratok 350 000-et.

3. Csakrák–energiaközpontok. Az ember energiarendszerében a  frekvenciák transzformátoraiként, elosztóiként működnek. Az emberi (állati) energiatestből, a környezetből, vesznek fel életenregiát, amit test különböző részeihez továbbítanak. Az ember étertestében helyezkednek el, tölcsér alakú virágkehelyhez hasonlítanak. Keleti országokban gyakran lótuszvirágként ábrázolják őket.  Az érzelmileg és szellemileg fejlett emberek esetében a csakrák kiterjedtebbek és rezgési frekvenciáik  magasabbak A csakrák nagysága és rezgésszáma határozza meg a különböző forrásokból felvett energiák minőségét és mennyiségét

Minden élőlény egyéni  frekvencia mentén működik. Az állatok az embernél  alacsonyabb szinten. Ember ember közti rezgésszint különbség okai összetettek. 

A látható és láthatatlan világ között  az emberben, az idegrendszer közvetít. Ezért is van hogy a csakrák, rajtuk keresztül az energiatestek múködése grafológiával jól mérhető. A kézírás mindazt magába foglalja, amit az idegrendszer megőriz. 

Érdemes kissé belelátni a távolkeleti orvoslás, a lélek gyógyításának ősi alapjaiba. Megismerni magunkat, működésünket. Ha ezt az ismeretet beépítjük a mindennapjaikba  sokat segíthetünk magunkon. 

Szeretettel: Ilda