Az életfa arkangyalai: Zadkiel arkangyal, az irgalom hercege!

Zadkiel arkangyal a megértést, az elfogadást tanítja nekünk. Ha  hozzá fordulunk a megbocsátás képességében fejlődünk. 
Zadkiel az életfán, a Hesed szféra uralkodója. Amikor bántás ért bennünket és ezért nem tudjuk megfelelően kifejezni magunkat, amikor ezt befelé éljük meg,  egyre inkább eltávolodva  természetes  közegünktől. Őt hívhatjuk segítésül. A bánat, lelki fájdalom  energiát von el a szerevezetünktől. Zadkiel arkangyal segítségével végzett tisztító gyakorlatok, oldják a kifejezőkészség hiányát, segítenek lebontai a magunk köré épített falakat. 

Segítségül hívhatjuk személyes gyakorlatainkhoz
Ha úgy érzed fáradt vagy  energetikai rendszered tisztításra szorul. A tisztítás jelenthet gondolatnagytakarítást is. A gondolatnagytakarítás egy két hetes tevékenység. A folyamatot végző személy ez alatt az idő alatt egy füzetbe írja az összes negatív gondolatát....majd ezeket megfordítja,  a kijelentését pozitívvá teszi. A pozitív kijelentéseket esténként  hangosan ki is mondja. Kezdetben nehezebben megy, ám pár nap után kiderül számunkra, hogy  nem több mint kettő három témát járunk folyamatosan körül. Azzal hogy ezt a két hetet erre szánjuk, segítünk magunknak abban, hogy gondolatainkat átlássuk és mielőtt elindulna a fejünkben a negatív üzemmód elkapjuk azt. 
Zadkiel és a torok-csakra.  
A torok-csakra a kommunikáció az inspiráció központja. Hídként szerepel gondolataink és érzéseink között. Ezen a csakrán keresztül halljuk meg a saját, igazi belső hangunkat is. Zadkiel arkangyal segít kifejezni magunkat. Segít kimondani a fájdalmainkat, segít megkönnyebbülni. Közreműködik abban hogy képesek legyünk  a megbocsátásra,  ennek verbális gesztusára. 

Meditáció előtt összegezzük hogy mi az, amiben a segítségét kérjük, fogalmazzuk meg szabatosan. Meditációnkat és magunkat ajánljuk a kegyelmébe. Elfoglalva a meditációs helyzetünket segíti a folyamatot, ha  45 fokban a szemünk elé pl egy ametisztet helyezünk. Mivel meditáció során a szem fókusza 45 fokos szöget zár be a talajjal, az ametiszt nézése energiáinak érzékelése, segíti a meditációnk elmélyülését.  Amikor érezzük hogy a meditációs állapot energiái megjelennek, hagyjuk a dolgokat maguktól történni ne képzelegjünk semmit….A meditáció előtt óránkat  vagy telefonunkat célszerű 20-30 perccel későbbre csörgőre beállítani, ez a hangforrás vezet ki bennünket a mélyebb meditációból. Az arkangyali közbenjárást teljes szívvel köszönjük meg.