A Gyökércsakra csökkent működésének hatásai. (Alkalmazott grafológia)

Az alábbiakban egy csakratérkép szintézis részletbe nyerhetsz bepillantást. (Alapját, egy átfogó  grafológai személyiségkép, értességvzsgálat képezi. Az összefoglaló megbeszélést követően visszaigazolt).

I. Gyökércsakra (föld energia) csökkent működés 
A  csakra  kisebb mennyiségben engedi felfelé áramlani a földes energiát.  Mivel ez az energiaközpont biztosítja a többi energiaellátását, a felsőbb központok ellátottsága nem lesz kielégítő.
A csekély földes energia, önbizalomhiányt, fixálódott, bizalmatlan szorongó, személyiséget eredményez. Hajlamossá válik arra hogy túlzottan bebiztosítsa magát. Nehezen változtat, nem lépi át,  meg sem környékezi a komfortzónája határait. A stabilitás érzete nélkül stagnálás van. Az életenergia áramlása nem kielégítő, ami szomatikus szinten az alacsony energiaszintben érhető utol. A gyökércsakra, mágneses természetű, a föld, az anyagi világ, a környezet, család társadalom energiáiból táplálkozik. A terület optimalizálása részletes önmunkát igényel, szükséges a gyermekkori sérüléseket 'megdolgoznia', és tovább lépni. (Gyökércsakráról részletesebben: https://lotuszlelek.blogspot.com/2019/02/a-csakrakrol-gyokercsakra-hord-ki.html

II. Hasi-  szexcsakra   (víz energia ) csökent működés  
Túl kevés a víz, ami rendelkezésére áll, megfagyott statikus formában van jelen. Mint azt az első csakra elemzésekor jeleztem, ha a föld energia nem tud megfelelő mennyiségű stabilitást biztosítani, csekély energiamennyiség tud tovább jutni, ezért a felsőbb csakrák nem képesek megfelelő módon működni. Az alhasi csakra csökkent működése miatt, kialakulhat egy távolságtartás elsősorban az ellenkező nemmel, (emberekkel) szemben. Nehezen ismeri ki magát az emberi kapcsolatok útvesztőiben, ezért is, és a hangsúlyosan elzárkózó magatartás miatt nagy eséllyel több a személyközi konfliktust élt/él át, ami miatt aztán még több félelmet fogalmaz meg magának. Megjelenik az önboncolgatás, önmarcangolás. Érdemes lenne a második csakra által képviselteket újrafogalmaznia. 
Itt utalnék a jóga szexuális energia felhasználásával összefüggő ismeretanyagára: Brahmacarya.  A szexuális energia felemelése szublimálása magasabb szintekre. Ez lehetővé teszi hogy ezt az energiát produktív célokra használja fel, (pl tanulás,  munka, sport). Fokozatos, tudatos  alkalmazása, a szexuál energia irányítását teszi lehetővé, képessé válik az energiát alkalmazni többféle helyzetben, ez nagyban segíti az élet egyéb területén adódó feszültebb helyzetek kiegyenúlyozott kezelését. Természetesen a módszer gyakorlati alkalmazását csakis képzett, tradicionális utat képviselő, (hazánkban pl Himalája Jógatradíció) tanítványi láncolatához csatlakozó jógik, jóga oktatók segítségével javaslom elsajátítani.
III. Napfonat(tűz energia), csökkent működés
A két alsóbb csakra  energiahiánya miatt, gyengébb a föld és víz hatása. A kevés víz szabaddá teszi a tűz égését, ám a kevés föld miatt ez az égés szalmaláng természetű lesz. Mivel a terület az ego kompetenciájának létrehozásáért felel, a siker záloga itt a megfelelő konstruktív önérvényesítés, ami az emberi kapcsolatokban való jártasságot feltételez. 
Egy visszahúzódó ember, aki tart a kritikától, attól hogy megsértik, és kellő tapasztalati háttér híján, társadalmi szintéren többségében nem a mindnekori helyzetnek  megfelelő viselkedéses választ adja. A valamikori gyermek félelme a bizalom elvesztésétől, aki inkább megtagadja saját érzéseit, megmásítja elképzeléseit, csak hogy elfogadják. Az önértékelés ilyeténforma igazítása a környezet elvárásaihoz, önmagunk lekicsinylését eredményezi. "A nem vagyok rá képes!" mondat behuzalozása hátráltatja az önállósodást, függetlenedést. 
IV. Szívcsakra . Csökkentett működés
Mivel a szívcsakra csökkentett erővel működik, (alsó három csakra energetikai mintázata miatt) sebezhetővé, távolságtartóvá vált. Nehezen, vagy egyáltalán nem nyílik meg az emberek előtt. Kevésbé mutatja ki érzelmeit. Nagyobb érzelmi bázissal rendelkező emberek közönyösnek is gondolhatják. A  gyermekkor visszamaradt érzelmi mintáit hordozza. Hiányzik viselkedéséből a könnyedség. A terület nagyon magas ambivalens levegő energiával rendelkezik. A levegő a gondolkodás eleme, nagyon jó gondolkodási funkciók mellett a  rugalmas hozzáállás hiánya, a boncolgatásra való hajlam, az átélt érzelmi élmények feldolgozatlansága együttesen az analizáló funkció hangsúlyához vezetett. Fájdalmaihoz ragaszkodik, újra és újra éli őket.
Torok-csakra (éter energia /ákása). Csökkent működés
Kommunikációs problémák, én-közvetítési Hiányosságok. Nehezen fejezni ki magát. Társadalmi szinten, félénkebb válaszreakciók. Számára lényeges gondolatok közlésekor érezheti úgy hogy gombóc van a torában. Saját lelki igényeit háttérbe szorítja, a maga által megszabott életviteli keretek szűkek, önkorlátozó gondolkodás jellemző. Jó mentális adottságok mellett, visszafogott reakciók. A gondolati szféra, az élet színterévé vált. Képességeit illetően, a jelen helyzetet magasan felül múlni lenne képes tudatossága fejlesztésével. 
VI. Homlokcsakra (Harmadikszem) diszharmoniában
A diszharmonikus működés következménye a túlzott racionalitás.Megpróbál mindent az értelem segítségével elintézni. Elemző képességei jók, azonban hiányzik belőle a szintézis alkotás iránti igény, az hogy világot holisztikusan lássa, önmagát pedig el tudja helyezni annak összefüggéseiben. 
Mivel a csakrák alsóbb szintjein zavar (diszharmónia ill csökkent működés) áll fenn,  a hatástalanabbul vezetett energiák nehezítik a hatodik érzőkör működését.   Képességeit illetően, meg van a lehetősége a magasabb szellemi szférákhoz való kapcsolódásra, viszont az eddig fel nem dolgozott érzelmeiből származó fantáziaképek, a beépült negatív tapasztalatokhoz való ragaszkodás, nem engedik elrugaszkodni. 
Mivel első a ráció, annak is a befelé forduló agyalós formája, csakis a  tudományos módszerek amik számítanak. A vizsgálható és bizonyítható tények. Az agy tevékenysége. Érdemes elgondolkodnia nem-e becsüli túl ezt a szervet? Gondoljon vissza, mit csinált három hete ugyanebben az órában? Vélhetőleg pontos minden részletre vonatkozó precíz képet nem tud adni...
nos ennyit az agy képességeiről. 
VII.  Koronacsakra: A koronacsakra tartalmazza az energia (prána) legtisztább formáját, Optimális működése esetén, képessé válunk szimbólumokban (teljes összefüggésben) érzékelni a világot (valóságot). A megérzések, látomások, intuíció központja. A legtöbb embernél nyugalmi állapotban van (sosem zárt). Attól függően hogy merre irányul  a figyelmünk, van egy felfelé, egy elvontabb megfoghatatlan sík felé tendáló (spirituális transzcendens szint), és egy lefelé (testi szint - kognitív tudatosság szintje)  a dolgok természetéhez kötődő területe.  A koronacsakra ezen két aspektussal együtt teljes. Az ember szintjén, csakis a kognitív tudatosság mérhető. 
Kognitív tudatosság szintje
Az alsóbb csakrák közül a gyökércsakra gyengén / ambivalensen engedi át a földes energiákat, ez az alapvető oka annak hogy a felsőbb csakrák energiája nem megfelelő. 
Egy magában, saját erejében rátermettségében kevésbé bízó, a dolgok kimenetelének tekintetében bizonytalan ember, aki környezetéhez (tágabb) nehezen kapcsolódik. Elszigeteli magát az élet adta lehetőségektől. És bár jó mentális funkciókkal van megáldva,  mégis potenciál híján, a kognitív tudatosság kiépítése, a gyakorlati életben való  megtapasztalása, még várat magára. 
A kognitív tudatosság első lépcsője az életcél meghatározása! Mit szeretnék elérni az életben? Mi az a feladat amiből az elképzeléseimet szponzorálni tudom. Hogyan képzelem a családi életet? Kérdések tucatjaira kell válaszolnunk magunknak ahhoz, hogy sikeres életet éljünk meg. A hosszútávú céljainkhoz vezető úton, rövidtávú célokat kell beiktatnunk, és ha szükséges az ezekhez vezető lépéseket korrigálnunk. Mindezek végrehajtása, maga az élet. Azaz élet, amit senki sem élhet meg helyettünk. 
Minden egyes alkalommal amikor lépni készül, tegye meg azt a lépést! Mindig csak egyet! Miután megtervezett valamit, - bármit amit jónak lát - képzelje el a megvalósítás útját, és végeredményét.
Sose hagyja, hogy a saját útjáról bárki elterelje.
Az életét mindenkinek magának kell élnie.
Amennyiben a gyökércsakrás problémákat 'megdolgozza', meglesz azaz energiatöltet, aminek hiánya még visszatartja.

Köszönöm a figyelmet,
szeretettel:
Ilda




-->