Tarot I.- Miért és hogyan - .




A teremtő nem hagyott magunkra bennünket, különféle energetikai üzenetekkel gyakorta észre nem vett/vehető jelekkel lát el. Ha figyelünk érzékelhetjük, hogy egy egészen kifinomult rendszer áll a rendelkezésünkre. Amennyiben felismerjük  valós igényeinket, akkor minden esetben tudjuk, hogy hogyan, mivel/kivel/kikkel  küzdjünk (vagy nem)  meg, ill adott helyzetben min változtassunk.  A Tarot tanácskérésre szolgált, nem jóslásra! A képeket eredetileg nem látták el szöveggel. Akik használták a képek tudását sajátították el. Képeket, ősképeket, színeket, számokat,  a pszihére ható belénk égett impulzusokat,  amik cáfolhatatlanok. Egy kép csak VAN.
A kártya megszületésekor 22 lap  létezett, egyiptomi, ill kabbalisztikus gyökerekkel. Nem volt 78 lap, nem volt könyv ami fekete fehéren magyarázza. Azzal hogy az első könyvet megírták elkezdődött a kártya mélyrepülése. Sokan forgatják ezeket a képeket/ősképeket, legtöbben könyvekből, meghirdetett képzéseken tanulják. Nincs ezzel gond. A kérdés az, hogy meddig merészkedik a kártyát használó ember?  Mennyire mélyül el magában, mennyit fejlődik. Megmarad a könyvszerű magyarázatoknál, vagy a mélyebb jelentéstartalmakat keresi.  Ez az a pont, ahol aztán véglegesen egyénivé individuálissá válik a kártya használata. Mindenki annyit lát ahol a személyes fejlődésében tart.  Lett légyen az illető konyhalány, építészmérnök, vagy politikus.
Tudománytalan, mondják.
A tudomány minden véletlennek állít be, ami nem ismételhető meg azonos feltételek mellett.
Mondd meg nekem kedves barátom  a mi  életünkben mi az, ami teljesen azonos feltételek mellett történik, és megismételhető? 
Megrendezett laboratóriumi körülmények között sem tudja a tudomány az emberrel összefüggő kérdéseit egyénekre lebontva megismételni. Nagy számokról beszél, tömegekben általánosságokban gondolkodik. Ám amikor nekem magamnak van problémám...........................??!!?? Az egyén életében adódó konfliktusok,  szituációnkénti eltérések a tudomány módszereivel nem modellezhetők. Emberi pszihé szintjén viszont megérthetők. 
A Tarot szimbolizmusa, segíti az embert abban, hogy leszakadt a teste után kullogó pszihés, szociális, mentális igényeit, helyzetfüggő lehetőségeit  felismerje, értékelje,  és ezek ismeretében hozza meg döntéseit.
Köszönöm a figyelmedet:
Ilda