Akik hathatós nyomot hagynak.

Gondolj vissza eddigi életed fordulópontjaira, amikor nyakig benne voltál a dolgok sűrűjében. Ki, vagy kik voltak azok akik érdemi segítséget adtak? Mi volt az a mondat, cselekedet ami kizökkentett téged a holtpontról, megadva azt a lökést ami aztán helyes irányba terelt.
Amikor a hasonló helyzeteimre gondolok, mondatok köszönnek vissza. Ami közös bennük, a döbbenet amit kiváltottak bennem. Némelyik  felért egy csattanós pofonnal. Ne durva kijelentésekre gondolj. Ezek egyenes, nem hosszúlére engedett, kijózanító mondatok voltak. Jó időben!  Gondolkodásra, az addigi döntésem felülbírálására, és új irány keresésére késztettek.
Van hogy az események sűrű átláthatatlan erdejében találjuk magunkat, lehet az  például egy válás, egy szakítás, egy bedőlni látszó vállalkozás, munkahelyi problémák, bármi ami kibillent bennünket a  megszokott életünkből. 
Amikor változtatás igényét valamiféle kényszer szüli bennünk, legkevésbé van szükségünk az anyáskodva fölfényeskedő "Na ugye megmondtam!", vagy a sajnálgatva lekicsinylő "Jaj te szegény!"  mondatokra. 
Aki valóban átérzi,  átlátja, megérti a helyzetetünket,  sokszor kertelés nélkül 'egyenesbe' rak.  Az emberség, az empátia az élettapasztalat, az akkor és ott leginkább szükséges eltérő nézőpont okán. Kevés az ilyen ember, ez a hozzáállás, a problémában való jártasságot, objektív szemléletetet igényel. 
Ami a legérdekesebb az egészben hogy ezekre az emberekre nem tudunk haragudni -   mert érezzük hogy jó az irány - ! Ha volt hasonló az életedben, és visszagondolsz, biztos vagyok benne hogy szeretettel és hálával gondolsz a valamikori segítőidre. Kikre is emlékszünk, akiket soha nem felejtünk,
  • a sok tanár közülarra az egyre aki  következetesen (sokszor  nekünk nem tetsző módon) kitartásra nevelt,
  • a sok barát közül  arra az egyre, aki képes volt  akár szavakkal, akár tettekkel kibillenteni a holtpontról úgy, hogy  jobbá vált az életünk,  
  • a sok munkatárs, főnök közül arra az  egyre, aki  önmegvalósításra, önfelvállalásra sarkalt.
A nehéz élethelyzetek komoly döntésekkel, gyakran életvezetésünk megváltoztatásával járnak. Egyikünk sem tökéletes, érezhetjük úgy hogy összecsapnak hullámok. 
Ezekre az esetekre kívánok neked egy higgadt, hiteles legtöbb esetben kijózanító, rád figyelő, empatikus embert.  Persze konfrontációs helyzetben nehéz ezt tudomásul venni, de hidd el  ezekben az esetekben leginkább ilyen emberre  van szükséged.

Köszönöm a figyelmedet:
Ilda













-->