KRISTÁLY ENERGETIKA: RÓZSAKVARC

Mert a mágia Te magad vagy....ott van benned és körülötted...

A rózsakvarc  gyengédség a harmónia, a romantikus szerelem, az anyai szeretet, a barátság köve. Közvetlenül a szív központ kapcsolódik, ezért erősíti a szívet. Az összes érzelmi kérdésben gyógyító hatással bír. Erős nyugtató,kiegyensúlyozó hatású. Rövidebb lefutású depresszív állapotok során gyógyító erővel bír. Finom érzékeny rezgésén keresztül segít a kihűlt szerelem rezonancia szintjének visszaállításában.

FELHASZNÁLHATÓ

  1. a  vízerek leárnyékolása, 
  2. erőszakos jelenetekkel tarkított rémálmok esetében,
  3. segít a harag feldolgozásában, 
  4. nyugtatja és enyhíti a kedélyállapotot, 
  5. női betegségek esetén, 
  6. negatív rezgések és energiák ellen, 
  7. erősíti az idegeket, 
  8. elősegíti az alkotó gondolatokat.


ALKALMAZÁSA


Láncon medálként legyen a szegycsont közelében.
Kiegyensúlyozatlanabb élethelyzetekben érdemes elhelyezni minden szobában, párkapcsolati problémák esetén a hálószobában többet is.
Fekve szívcsakra magasságában (rendszeresen)
Tarthatjuk kézben. (rendszeresen)
Párnánk alatt.


TISZTÍTÁSA


Vásárlást követően mossuk meg 5-10 percig  folyó hideg víz alatt. Amennyiben a követ használtan vettük érdemes a lemosás után a napra kitenni szellős tiszta helyre, majd a mosást megismételni. A tisztítás követően a kő a saját, egyedi, csak a rá jellemző rezgését hordozza. Ha ismeretlen helyről származik érdemes tisztító mágiát végezni.

BEAVATÁS


Ha a kő lelki, érzelmi, párkapcsolati probléma miatt lett véve beavatása szükséges. A beavató mágia a tulajdonos asztrológiai képlete alapján történik. 


VIZALIZÁCIÓS  GYAKORLAT


Az asztalt selyemmel terítsd le, helyezz el négy gyertyát a négy égtáj irányban. Minden égtáj lelkeid köszöntsd. Kérd meg őket hogy őrködjenek a mágia felett. Vedd a megtisztított beavatott rózsakvarc kristályokat  a kezedbe. Helyezd kényelembe magad, hangolódj rá a kristály rezgésére. A vizualizált kép: Belépsz a rózsakvarc kristályba, érzed a finom rezonanciáját, az energetikáját. Magadban mond (többször lassan): Szerelmet vonzok, szerelmet viszonzzok. Köszöntelek szerelem (esetleg név)…örömmel fogadlak. 
A mágia befejeztével a kristályokat tedd kör alakban az asztalra (ágyad köré, párnád alá), gyertyákat oltsd el! Három napon keresztül ismételd meg a rituálét, ha módod van rá telihold napja legyen a középső nap.


"Mindenkiben benne van az egész világ, 
és ha tudod, hogyan láss és tanulj, 
akkor ott állsz majd a kapu előtt, 
és a kezedben van a kulcs. 
A világon senki sem képes sem a kezedbe adni a kulcsot,
 sem kinyitni a kaput, 
csakis te magad." 

CSEPPNYI TUDOMÁNY


A földkéreg mintegy negyedrésze szilíciumból áll. Ebből körülbelül ugyanannyi van a földön, mint (oxigén kivételével) az összes többiből együtt. Legelterjedtebb a kvarc, ami  hatszöges rendszerbe tartozó prizmákból és piramisokból álló kristályokat képez. 
  1. a víztiszta kvarc a HEGYIKRISTÁLY, 
  2. mangán/vasvegyületek által ibolyára festett az AMETISZT, 
  3. a vas által sárgára színezett kvarc a ,CITRIN
  4. a titán/mangán által színezett a RÓZSAKVARC, 
  5. a szerves anyagoktól szürkésbarna fajtái FÜSTKVARC néven szerepelnek 
  6. a vasoxidtól barnára vagy vörösre festett és a szennyezésektől többé, kevésbé átlátszatlan kvarcok  közül a legkedveltebbek az ÓNIX, ACHÁT, JÁSPIS, KALCEDON.

(Idézet: Krisnamurti)