Karmikus vagy nem? Egy titkos kapcsolat háttere (JOHARI elemzés)


Meglátni a másikat, őrülten vonzódni hozzá! Beleszeretni. Amikor egy láthatatlan szál köt össze két embert. Csodásan induló történet két független ember esetében. Mi a helyzet, ha a szerelmesek egyik, vagy mindegyik tagja házasságban él, mással. Vonzódások és taszítások! Kínok és szerelem. Kétség és lelkiismeret furdalás. "Amit érzek annyira felkavaró. Lehet hogy ez karmikus szerelem?"

Érdemes rendezni gondolatainkat  Feltenni a kérdést, kik vagyunk mi, ő és én? A választ kiegyensúlyozott állapotban sem könnyű megadni. Érzelmi eufóriában szinte lehetetlen.
A választ arra hogy két ember kapcsolata milyen kilátásokkal bír, a Tarot és numerológia segítségével, a Johari-ablak módszerével meg lehet adni. (A Johari-ablak működési elvéről egy előző cikkben volt szó.) Az alábbiakban, egy szerelem végzetszerűségéről Maya istenasszonyt hívom segítségül, ha fátyla mögé bepillantást enged, akár egy villanásnyi időre is, megkapjuk a választ karmikus-e a szerelem.
A pár (Nem saját nevükön.)
Ráhel, születési adatai: 1972 szeptember 10.
Joshua, születési adatai:  1984  november   18. 
NYÍLT-TERÜLET: Ahogyan a világ látja őket, ahogy bárki számára megnyilvánulnak....
Joshua: Férfias, erőtől duzzadó jelenség. Az örök macsó. Szenvedélyes mégis gyengéd. Képes megbirkózni az élet kihívásaival. Népszerű a hölgyek körében.
Ráhel: A nőies nő. A termékenység, anyaság megtestesítője. Lágy alkalmazkodó, oltalmazó. Szerelmes nőként inspiráló szerető.
REJTETT-ÉN: Amit tudnak, amit  rejtenek a világ elöl. 
Joshua: Az apa szereppel való szembenézés félelmei. Az önuralom képességének hiánya, (elsősorban szerelmi kérdésben). Intimitásra való képtelenség. Tisztában van vele hogy érzelmei elragadják. A kiegyensúlyozottság jelenleg még csak egy belső lelki törekvés. 
Ráhel: Tudja hogy szenvedélyes, tudja hogy jelenlegi helyzetben ezt így, ezzel a férfival nem lehetne, és mégis. Vágya lépéskényszert eredményezett. Vívódik, a házastársi alkalmasság alkalmatlanság, ill az élete céljainak kérdésein.

VAK-ÉN:  Az a terület amit mások látnak, mi nem.....
Joshua: Vannak időszakai amikor két végéről égeti a gyertyát, nehogy lemaradjon valamiről. Ezt kimerüléses időszakok követik. Küldetése,  érvényesülni minden áron. (Ez nem tudatosult.)
Ráhel: Kiegyensúlyozott, (látszatra) hangsúlyos lelki erővel mellett. Folyamatos spirituális útkeresés jellemző. Magasságait és mélységeit nem érzékeli,  képtelen megteremteni a belső harmóniát.
AZ ISMERETLEN: Maya Istenasszony segítségével, a karma száma adja meg a kimondatlan, megfogalmazhatatlan kérdéseinkre a választ. Jelzi a tudattalanban működő erőket. Előző életekből hozott karmikus feladatokat.
Joshua: Karmikus életfeladata az érzelmi kihívások legyőzése, az önuralom kivívása a kiegyensúlyozott élet kialakítása. A hűség intimitás elérése. Ahhoz hogy ezt elérje, az érzelmek lecsendesítésének útján kell járnia, amíg ezt nem éri el, folyamatosan válaszutak elé lesz állítva. Szerelmek, döntések. 
Ráhel:  Karmikus  életfeladata az érzelmi bizonytalanság legyőzése. A jól látható nőiesség mögött fel kell fedeznie magában az a kiegyensúlyozó erőt , ami megszabadítja őt látványos női szerepeitől, és kialakítja benne azt a lelki érettséget aminek birtokában mindennapok kihívásainak fölébe tud emelkedni.

Összegezve

Joshua ösztönösen él,  nem törődve a mindennapi dolgokkal, Ráhel a szenvedélyességét próbálja kordában tartani, úgy hogy spirituális síkra tereli a mindennapok (házassági, szerelmi, gyakorlati) problémáit. A kémia kiválóan működik közöttük. Életfeladatuk ellentétes. Ráhelnek anyaként dolgozó nőként meg kell találnia a középutat, a külsőségek látványos hangsúlyozása, illetve a belső lelki tartalmak egyensúlya között. Joshua  karmikus életfeladata a hűség lojalitás dimenziójának kialakítása.
Az életfeladatokat vizsgálva a kettejük között fellángoló szerelemet, nem a 'végzet szülte'. Karmikus kapcsolatainkkal (nem csak szerelmi élet, lehet munkahely, barátság, közös tanulmányok, egy kirándulás,  stb) azért találkozunk újra, hogy az ok-okozat törvényének  értelmében valami múltbeli tartozást lerójunk. A karmikus jelző inkább mondható a hölgy jelenlegi házasságára. Ebben a házasságban van aki kiegyenlíti a tartozást, és van aki ezt elfogadja. 
A jelenlegi házasságon kívüli szerelmi kapcsolat, egy együtt lángolás. Az összeadódó szexuális vonzerő szinte kimeríthetetlen tartalékokat biztosít az érzéki szerelem hosszú fenntartásához. Viszont kevés a mindkettőjük számára boldog életet eredményező együttéléshez. Nem is ez a karmikus életfeladatuk. Karmájukban jelen van, a másik mint tanító (hiszen egymásra találtak). Az hogy mit tanítanak egymás számára? Az érzékiség mulandóságának felismerését. Szerelmük nem több mint két egymást tanító, vándorló lélek találkozásának bizonyítéka.
Többségünk törleszt! 
Kivételes esetekben találjuk meg azt a  karmikus kapcsolatot amiben csak a pozitív egymást segítő attitűd érvényesül. A lét kerekét forgatva fejlődésünk közben legtöbben  adunk-kapunk, tanulunk és tanítunk.  Így teljes, változatos szép, 
és  kerek az életünk.