Ugrás a fő tartalomra

VEZET A VÉGZET? MEGKÉSETT SZERELEM. Tarot és Numerológia a mágikus válasz.

Első látásra


Meglátni a másikat, őrülten vonzódni hozzá! Beleszeretni. Amikor valamiféle láthatatlan szál köt össze két embert. Csodásan induló történet két független ember esetében. De mi a helyzet akkor, ha  a szerelmesek egyik, vagy mindegyik tagja házasságban él. Mással! Vonzódások és taszítások! Kínok és szerelem. Kétség és lelkiismeret furdalás.


Amit érzek annyira felkavaró. Lehet hogy ez egy karmikus kapcsolat? Vonszol a végzet!

Érzelmi,  lelki, és a mindennapi életgyakorlatban létrejött káosz esetén érdemes rendezni gondolatainkat! Feltenni a kérdést, kik vagyunk mi, Ő és én? A választ kiegyensúlyozott állapotban sem könnyű megadni. Érzelmi eufóriában szinte lehetetlen.

Tarot és a Numerológia

A választ arra hogy két ember kapcsolata milyen kilátásokkal bír, a Tarot és Numerológia együttesével, a johari-ablak módszerével célszerű megadni. A johari-ablak működési elvéről egy előző cikkben részletesebben írtam (itt találod). A kérdéses szerelem végzetszerűségéről Maya Istenasszonyt hívom segítségül, amennyiben fátyla mögé bepillantást nyerhetünk, akár egy villanásnyi időre is, megkapjuk a választ karmikus-e a szerelem.

A pár összehasonlító elemzése

A  hölgy Ráhel, születési adatai: 1972 szeptember 10.
Az úr  Joshua, születési adatai:   1984  november   18. 

NYÍLT-TERÜLET: A persona (latin persona szóból, szerep-személyiséget jelent) a nyílt, bárki számára hozzáférhető énjük. Ahogyan a világ látja őket, ahogy bárki számára megnyilvánulnak. 
Joshua: Egy nagyon férfias erőtől duzzadó jelenség. Az örök macsó. Szenvedélyes mégis gyengéd. Egy erős ember., aki képes megbirkózni az élet kihívásaival. Népszerű a hölgyek körében.
Ráhel: A nőies nő. A termékenység, anyaság megtestesítője.Lágy alkalmazkodó, oltalmazó. Szerelmes nőként inspiráló szerető.

REJTETT-ÉN, a vágyakat fedi le. Azokat a belső késztetéseket motivációkat tartalmazza, amit mindketten rejtenek a világ elöl. 
Joshua: A kiváló férfias külső mögött belső kihívásként, az apa szereppel való szembenézés félelmei húzódnak meg. Rejtett energetikai háttér az önuralom képességének hiánya, (elsősorban szerelmi kérdésben)  illetve az ezzel való megbirkózás az élet minden területén. Tudja tisztában van vele hogy érzelmei elragadják. A kiegyensúlyozottság jelenleg még csak egy belső lelki törekvés. 
Ráhel: Tudja hogy szenvedélyes, és tudja hogy jelenlegi élethelyzetében ezt így, ezzel a férfival nem lehetne, mégis így van. Házassági fogadalma köti.  A vágy kimondatlanul is lépéskényszert eredményezhet. Vívódik, az alkalmasság alkalmatlanság, és az élete céljainak kérdésein.


VAK-ÉN jelzi a küldetésüket, azt a szabad akaratot amin belül mozog-hatnak. Az életpályájuk lényegét. Hogy miért a vak-én? Az emberek legtöbbször célt tévesztenek. Keresik az élet értelmét akkor, amikor ez a környezetük számára ez már rég kézenfekvő. Sokszor nem látjuk a fától az erdőt. 
Joshua: Nagy energiakészleten uralkodik. Tetterős! Tudja hogy ösztönei jobban felpörgetik mint kellene. Pontosan ezért fél.  Fél a sikertelenségtől, a veszteségtől.  Vannak időszakai amikor két végéről égeti a gyertyát, hogy ne maradjon le valamiről. Amit kimerüléses időszakok követnek. Nem látja magát sikeres embernek. Küldetése a gyakorlati életsíkon való érvényesülés.
Ráhel: Kiegyensúlyozott , harmonikus lélekkel, hangsúlyos lelki erővel bíró ember. Folyamatos spirituális útkeresés jellemző rá, egy spirális lelki fejlődés. Magasságait és mélységeit érzékeli inkább mint a harmónia teremtésének képességét. Küldetése a spirituális lelki fejlődés.


AZ ISMERETLEN:  Maya Istenasszony segítségével, a karma száma adja meg a kimondatlan, megfogalmazhatatlan kérdéseinkre a választ. Megtestesíti az örök titkot. Jelzi a tudattalanban működő erőket. Irracionális vágyakat. Előző életekből hozott karmikus feladatokat.
Joshua: Karmikus életfeladata az érzelmi kihívások legyőzése, az önuralom kivívása a kiegyensúlyozott élet kialakítása. A hűség minőségének elérése. Ahhoz hogy ezt elérje, az érzelmek lecsendesítésének útján kell járnia,amíg ezt nem éri el,  folyamatosan válaszutak elé lesz állítva. Szerelmek, döntések. Amikor eljön az asszony aki mellett a hűség nem lesz áldozat.
Ráhel:  Karmikus  életfeladata az érzelmi bizonytalanság legyőzése. A jól látható nőiesség mögött fel kell fedeznie magában az a kiegyensúlyozó erőt , ami megszabadítja őt látványos női szerepeitől, és kialakítja benne azt a lelki érettséget aminek birtokában mindennapok kihívásainak fölébe tud emelkedni.


Összegezve


Férfi nő ellentétes pólus jól érzékelhető. Egy nagyon fess úr, és egy szép nő személyében.  Mindketten kiegyensúlyozatlanok, amíg az úr ösztönösen (egyben sikeresen ) él, és nem törődik a mindennapi életgyakorlattal, a hölgy szenvedélyességét próbálja kordában tartani, úgy hogy lelki síkra tereli a mindennapok (házassági, szerelmi, gyakorlati) problémáit. A kémia kiválóan működik közöttük. Ösztönösen érzik a másikat. Életfeladatuk ellentétes- A hölgy jelenleg  anyaként családfenntartóként él, spirituális beállítottságú, és ebben az életszakaszban a lelki dimenziók felé orientálódóik. Az úr ösztönös ad hoc beállítottságát felváltja majd a gyakorlatias életvitel. A férfi karmikus életfeladata a hűség lojalitás dimenziójának kialakítása, a hölgynek ebben az életszakaszban meg kell válnia a külsőségek hangsúlyozásától, a belső lelki értékek kifejlesztésének javára.


Az életfeladatokat vizsgálva a kettejük között fellángoló szerelem, nem a 'végzet szülte' karmikus szerelem. A karmikus kapcsolatainkban jelen lévő emberekkel  (nem csak szerelmi élet, lehet munkahely, barátság, közös tanulmányok, egy kirándulás,  stb)  azért találkozunk újra, hogy az ok-okozat törvényének  értelmében valami múltbeli tartozást lerójuk (minden kapcsolatunk ilyen). Eltekintve a mindenkire jellemző 'általános" karmától, a  karmikus jelző inkább mondható ez a hölgy jelenlegi házasságára, ami vélhetőleg nem működik jól. (Ha jól működne nem jelenhetne meg egy harmadik.) Ebben a házasságban van aki kiegyenlíti a tartozást és van aki ezt elfogadja. 
A jelenlegi házasságon kívüli szerelmi kapcsolatra inkább az együtt lángolás mondható. Az összeadódó szexuális vonzerő szinte kimeríthetetlen tartalékokat biztosít az érzéki szerelem hosszú fenntartásához. Viszont kevés a mindkettőjük számára boldog életet eredményező  együttéléshez. Nem is ez a karmikus életfeladatuk. Karmájukban jelen van a másik mint tanító (hiszen egymásra találtak). Azt hogy mit tanítanak egymás számára? Talán az érzékiség mulandósága lesz a tét? A választ takarja most Maya fátyla. 
Szerelmük két egymást lét-utakon át tanító, vándorló lélek találkozásának bizonyítéka.

Lehet-e karmikus egy szerelem?Amikor valóban vezet a végzet!

  • Ha a másikat meglátva azonnal azt érzed, "biztos hogy egyszer már láttam”. 
  • Ha a vele kapcsolatos szituáció képei érzések formájában bevillannak. A deja vu lehet az előző élet emléke. Megérezheted / megérezhetitek a  közös múltat, ilyenkor nem csak élethelyzetek, de gesztusok, mondatok is ismerősnek tűnhetnek.
  • Ha az első találkozáskor  szokatlan testi reakciókat érzel, összerándul a gyomrod, végtagjaid zsibbadnak.
  • Ha már az első alkalommal intenzív érzelmeket éltek át, erős öröm, bánat. Sokszor az egymásra találás szavak nélküli könnyei.
  • Ha a kapcsolat inspirálóilag hat, pozitív irányba változtatja a benne élőket, és nem 3, 5 éven,  hanem évtizedeken át. Akkor beszélhetünk végzetszerű karmikus kapcsolatról. És hogy ez mikor valósul meg?

Többségünk törleszt! Kevesen, kivételes esetekben találjuk meg azt a  karmikus kapcsolatot amiben csak a pozitív egymást segítő attitűd érvényesül. A lét kerekét forgatva fejlődésünk közben legtöbben  adunk-kapunk, tanulunk és tanítunk.  Így teljes, változatos és szép  kerek az élet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Napjaink asszonyai lányai közül sokan úgy gondolják hogy a bibliai teremtés-történet, amikor is Isten Ádám oldalbordájából meg-teremtette Évát, a magyarázata annak hogy Éva egyenrangú Ádámmal.  "A történelmet a győztesek írják" tartja a mondás, és ez így is van. A Biblia is azon emberek által leírt történetek gyűjteménye, akiknek módjukban állt megörökíteni ismereteiket....de mi a helyzet azokkal a részekkel amik akarva, akaratlanul, de kimaradtak...... Az Éva előtt létezett 'ősasszonyról' Lilithről nem beszél a Biblia....pedig hát ő volt az, akit Isten Ádámnak társul szánt!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra

Gyógyító Mantra, a végtelenbe hatoló rezgés.
A Nap, a Hold, a Föld, a végtelen egyetemes Világmindenség, és Én egyek vagyunk.
Minden alkalommal, amikor tökélyre viszel egy mantrát,, művésszé válsz, aki képes magából előhívni az egység érzetének egyszerűségébe emelő állapotát.

Ra – Nap
Ma – Hold
Da – Föld
Sa – a Végtelenség
Sa – a Végtelen
Say – a Végtelenség egyetemessége
So Hung –  Én Te vagyok


Hazugságok egyszer, kétszer, és még.....Tévhitek vs tények!

Egy percig sem kérdés, mindannyian hazudunk. Ez kutatásokkal igazoltan, evolúciós okokra vezethető vissza. Minél intelligensebb egy faj, annál valószínűbb, hogy megtévesztő.  A gyökérok legtöbb esetben, a falkavezérség vágya. Mindent megteszünk azért, hogy domináns személlyé váljunk. Minél összetettebb a társadalom szerkezete, a benne élők, annál kifinomultabb eszközökkel élnek arra nézve, hogy megtévesszenek másokat.  Fokozottan igaz ez, azokra, az emberekre, akik önmagukban, nem rendelkeznek a falka-vezérséghez, szükséges kon-díciókkal. Gondolok itt az irányítói képességre, a felelősség felvállalására, bátorságra, tettrekészségre, a kockázatvállalás képességére, a másik ember valós tiszteletére és szeretetére.

Tévhitek 
Azt szokták mondani a hazudók mondandójuk során sokat  izegnek, mozognak. Nem igaz! Arról ismerszenek meg, hogy amikor hazudnak, megmerevedik a felső testük.  Aki hazudik, nem néz a szemünkbe. Nem igaz! Túl sok, amit a szemünkbe néznek, kompenzálva a mítoszt.  És hogy …