Ősidők tanúi, és az ember

Sok  ismeretterjesztő könyv, cikk jelenik meg a drágakövekről, féldrágakövekről, csak kevesen vannak akik vásárolnak, még kevesebben, akik nem csak az üvegvitrin mögé elhelyezett díszítő tárgyként használják őket! Ezeket a köveket az ember évez-redeken keresztül saját erőtere megerősítéseként használta. Közülük az egyik legismertebb a HEGYIKRISTÁLY
A Hegyikristály kvarc ásvány napjainkban leginkább ékszerekhez drágakőként használják. Azon kevés drágakövek közé tartozik,  ami az emberi szervezetben megtalálható energetikai rendszer (csakra rendszer) mindegyik területére  jó hatással van.

Fizikai hatásai közül

Mindenhol használható, ahol tisztulás megy végbe, gyomor bélproblémáknál,  hatékony pl láz esetén. Negatív energia, elektroszmog ellen. Jó hatása van fejfájásnál, porckorong problémánál, szempanaszoknál, pajzsmirigy megbetegedéseknél, bőrbetegségeknél, hátfájdalmaknál. Hatásos vérzéscsillapító. Megtisztítja az ereket a lerakódásoktól. 

Lelki hatásai 

Jó stresszoldó! Több figyelmességet és érzékenységet eredményez a partnerkapcsolatban. Oldja az energiablokkokat. A tiszta értelem köve. Segít a túláradó energiát szabályozni. Stabilizálja és megtisztítja az aurát.

Tanácskérés esetén

Fehér Mágiát használva, egy  beavatási szertartást követően, felerősíti a tanácskérő energiáit!  (A tanácsért fordulók többsége leginkább  hálószobában elhelyezve, illetve saját testén hordva használja.)