A tóba dobott kő hatása, és a grafokontroll összefüggési.- Valós megoldást hozó, önsegítő módszer.

„A grafológia tudományos módszer a tudalatti megismeréséhez”(Dr. Pierre Menard)  

Ahány ember, annyi lelki sérülés, fájdalom, veszteség. Megküzdeni? Hogyan?  Vannak olyan  mély  sebet karcoló élethelyzetek, amik évtizedekig visszaköszönnek, kapcsolatainkban, életünkben. Napjaink ezotériával átitatott világában sokan  a fél életen át cipelt problémát,  egy egy hétvége alatt szeretnék letenni. Otthagyni, a gyors sikert ígérő rendezvény színhelyén. Rátestálva a megoldást egy másik emberre.
Bármennyit is fizetsz érte a szinte mindenhez értő  "szakembernek".  Ez nem járható út! Fájdalmainkon, meg nem értettségünkön, csak nekünk  áll módunkban változtatni.  A dolog nélkülünk nem megy!  Ez az út, egy folyamat, aminek hossza  attól fúgg, hogy milyen mélységű a lelki defekt, mennyi ideig tartottuk magunkban,  az elhatározást követően , mennyit dolgozunk magunkon.   
Amikor azt mondom hogy írj, és írj. Írd ki magadból, vezess naplót, szólítsd meg írásban azt aki fájdalmat okozott, készíts kézzel írt tervet. A legegyszerűbb dolgok egyikét tanácsolom. 

A kézírás olyan hatással van a lélekre, mint amilyen hatással, a tóba dobott kavics van a vízre. Egy ponton megtörténik a beavatkozás, ami egy láncreakciót indít el. 
Ahogy a kavics megmozgatja a tükörsíma tó vizet, úgy a kézírás elősegít a statikus magatartás  feloldódását, mozgósítja a pszihé egészséges területeit. Ahogy a tó vize is egyre szélesebb rétegekben, bizonyos idő után szabad szemmel alig láthatóan de mozog, annyire érzékenyen finoman változik az emberi lélek a kézírás hatására, még akkor is, ha az aktuális írásművünket befejeztük.
A rendszeresen kézzel író emberek agyában olyan agyi áramkör aktivizálódik, ami a folyamatos működés következtében könnyebbé teszi az ismeretek elsajátítását gyermek és felnőtt korban egyaránt. A rendszeresen kézzel író emberek kreatívabbak. A beszédkészség a kézírás hatására, árnyaltabbá, kifejezőbbé  válik. Mivel a kézírás egy finommotoros munka, aki sokat ír precízebb következetesebb lesz. 

A SZÉP KÉZÍRÁS LÉNYEGISÉGE, avagy a tanító néni meséje a semmiről..

Egy gondolat az írás szépségéről. Grafológusként / szülőkén ellene vagyok a szép írás tanításának. Úgy vélem hogy gyermekeinket érett, érdemben önállóan dönteni tudó, felelősségteljes emberekké kellene nevelnünk, nem pedig egy egységes monoton viselkedésformára huzalozni az idegrendszerüket. Elősegíteni hogy 10-12 éves korra amúgy is kialakuló egyéni írásminőség minél kevesebb konfrontáció mentén jöjjön létre. (A pedagógia hozzáállását sosem értem elkezdik hét éves kor körül tanítani azt a sztenderd írást, amiről pontosan tudják, hogy idegrendszeri hatásokra 12 éves korra egyénivé válik.) 
Minél egyedibb az írásod, annál inkább van bátorságod ahhoz hogy el merj térni az átlagtól. Nagyobb az esélyed arra hogy saját utadat járd, hogy egyéniséggé válj. Emberré, aki  felnőtt önmagává képes válni, aki csak mert kötelező, nem hajlandó a mindenkori autoriter hatalomnak kényszerűségi okokból megfelelni.

LÉLEKMUNKA-GRAFOKONTROLL

A grafokontroll egy összetett  önterápiás módszer, (kidolgozója Gulyás Jenő István) ami mindenkinél kéznél van. Kivételesen jól alkalmazható, életvezetési problémák megszüntetésére. Középpontjában az írás értelmezése, és  bizonyos a személyiség működésében zavart okozó összetevők megváltoztatása áll. A grafokontroll ülések, illetve az otthoni munka során, újra alakítandó írásjegyek, írásmódok, részjelenségek, gyakorlásával, javítunk a sikertelenségeket okozó érzelmi, gondolati, viselkedésbeli akarati stb tényezőkön. Aprólékos módszer, de az eredmény nem marad el. A grafokotroll nem pár hétvégét igénybe vevő tevékenység, előnye hogy az átalakítani kívánt minőségek változásai, ellentétben a újabb és újabb néven megjelenő módszerek eredményeivel, egy életre szólnak. Ez az önterápiás módszer valós segítséget nyújt abban, hogy az addig csak áhított tulajdonságokat birtokoljuk. 
Az írás nagyszerű dolog! Nem  egy szimpla  képalkotó tevékenység, nem illúzió gyártás. Az írás szembesít bennünket, a gondolatainkkal, életünk újraértékelésére,személyiségünk  átfogalmazására, hibáink felvállalására késztet. 


Úgy hogy Te csak írj, írj, és írj....

Szeretetel feléd-->


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Rendhagyó újévi jókívánság! TEREMTS!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra