Rendhagyó újévi jókívánság! TEREMTS!

Amennyiben a jövőre nézve terveid vannak, ne fogdalmakkal, gigászi méretű elhatározásokkal kezd a  2018-at
1.
Tekints vissza, céljaidból mit sikerült megvalósítanod, és  mi az ami még várat magára. 
2.
Mérd fel sikereket/sikertelenségeket. Okokat, okozatokat, mit tettél, és mit nem az adott feladat megvalósítása során. Vond le a következtetéseket, helyes helytelen lépéseket, pozitív/negatív kimenetelű döntéseket, keresd ezek objektív okait. Igyekezz elképzeléseidet úgy megvalósítani hogy ne sérts  meg másokat. Amennyiben a kivitelezés során versenytársakkal kell szembenézz, légy sportszerű. Amennyiben a környezet ebben gátol, te  "Csak cselekedj!"...ne gondolj  se jóra, se rosszra csak tedd!
3. 
Készíts  terveidről feljegyzést. Sokszor van hogy nagyobb horderejű célokat fogalmazunk meg magunknak, ilyenkor érdemes az oda vezető utat, kisebb részcélokra felosztani.  Soha se gondolkodj egy lehetőségben. Jelentkezhetnek be nem jósolható fordultok. Ha nincs  'B' és 'C' terv, könnyebben megtorpansz, ez egyhelyben járáshoz vezethet. Ha a dolgok hirtelen fordulatot vesznek,  és feladnád, haladj az árral egy darabig... azért hogy kis időt nyerj az ismételt korrekcióhoz. 
Mindig kézzel írj! 
A táblgépek, okostelefonok világában, Te feljegyzéseidet csakis kézzel írd. Ne legyints. A teremtésről az könyvekben és az interneten tucatszám olvashatsz. Nézheted  a tanácsadók videóit...Legtöbbször az emberi működésnek (idegrendszer) teljesen ellentmondó utasításokat hallasz, lila ködfelhőbe vesző, ismeretet tudást nélkülöző teátrális  javaslatokat  a 'teremtő ciklusról'. Talán kis ideig jobban is érzed magad, no nem azért mert a tanácsokkal hosszabb távon bármit is kezdhetnél. Ennek a tranzakciónak meg van a maga energetikai mintázata : a külső erő, a tanácsadó hatására megnő a magaddal szemben támasztott elvárási szinted, és ez valameddig energetizál, valóban. Egy darabig tetterős vagy,  minden kis apró jelben saját 'teremtő fázisod' véled felfedezni, ismételgeted magadban a tréner mondatait, és mert nem következik be a remélt áttörés, - pedig az egész lakást teleraktad már pozitív megerősítő cetliket tartalmazó mondatokkal -, feladod. "Nem működik" mondod,  aztán elindulsz keresni egy új lehetőséget. 

Megint az unalomig  ismételgetett mondat. 
A változás, a lehetőség benned van. 

Hogy miért írj kézzel? 
Cselekedeteink közben gondolataink tetteké alakulnak. Tevékenységeink nyomokat hagynak az idegrendszerünkben. Minél több dologról gondoljuk / gondoltuk azt hogy nem voltunk sikeresek, annál több a negatív bevésődés az agyban. Amennyiben kevés sikert élünk meg a fixációk mélyülnek.  A kézírás egy egyszerű lehetőség arra, hogy a negatív idegrendszeri mintát (idegpályák működését) megváltoztassuk/felülírjuk. Vagyis áthuzalozzuk az agyunkat.  
Alapvetés: - mindent ami az életünkben negatívum (és pozitívum  is persze) azon  szinten kell kezelni, ahol az keletkezett. Ennek két iránya lehetséges, a tudatos  a testi szint,  ilyen a kézírás, illetve a tudattalan szintje. Optimális mindkettőt bevetni egyszerre. (A tudattalanról később).
Írj! 
Írd le a céljaidat, az oda vezető utat. A lehetőségeket. Írd le hogy elképzeléseidet  mely tulajdonságaid megerősítésével viszed sikerre. Amikor írsz, átgondolod, megfogalmazod, ismét és ismét....Te csak írj...
Alapvetés: - minden jól működő módszerben  kézírás ill rajz terápia/ egyéb összpontosítást igénylő  feladatok végzése pl mandala festés / relaxáció / kontempláció / meditáció , a fejlődés észrevétlen megy végbe. Ami aztán  AHA élményeket eredményez.  Ez  óráról órára, napról napra nem követhető...egyszer csak észreveszed, másképp reagálsz, másképp értékelsz, másképp cselekszel. Azzal hogy változol, minden változik körülötted...Tarts ki a tevékenységedben! A dolgok lényege és megvalósíthatósága, az egyszerűségükben rejlik. 

Mindeközben a  teremtésed, életed  aktív önálló résztvevője lettél....
Ha tudod, hogy mikor hol tartasz, és hova ígyekszel, a világ ajtót fog nyitni Neked!

Sikeres évet kívánok!

-->Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra

A hamis digitális barátok, a személyiség-tolvajok, a megtévesztők hazug világa. Tévhitek és tények a hazugságról.