Tanácsadás és az MLM-es munka! Mikor igen, mikor nem!

Az alábbi mondatokat, egy az MLM rendszerben értékesítéssel foglalkozó hölgytől idézem: 
"Mert mindenki csak eladni akar, egyedül nehéz egy üzletet beindítani, vidéken szinte lehetetlen. Kivel lehet közös vállalkozásba fogni? Ki a megbízható Nem szeretnék befürödni...Ha kikérem a véleményed, megtudod mondani kivel lehet, kivel nem?"
Mint grafológus, igen meg! De!
A grafológiai tanácsadásak szigorú szabályai vannak! Vagyis akinek az írása elemzésre kerül neki tudnia kell hogy grafológus fogja megnézni az írását. Amennyiben az illető ehhez írásban nem járul hozzá, a munkát elvégezni nem szabad! Tilos! 

Mint 'tanácsadó', igen meg! De!
Napjainkban, a legtöbb embernek, nem szakami szempontokat figyelembe vevő objektív kritkára, hanem folyamatos pozitív visszajelzésre, hízelkedő holdudvarra, különféle külső megerősítésre, dícséretre van szüksége. A tanácsadó feladata a jobb teljesítményt elősegítése. Ez többségében a segítséget kérő munkájának, hozzáállásának szigorú szűrőn történő, elemzése értékelése. Folyamatos visszacsatolás arról, hogy mi jó és működtethető, mi a nem jó, min szükséges változtatni. Természetesen az egész magáról a vállalkozóról szól, az érdekeiről, sikereiről. Sajnos a középmezőnyből feltörekvők között szép számmal vannak olyanok, akik dicsérő ömlengéseket várnak, az építő kritika helyett.

Ami jól érzékelhető...
Igen sok a kezdő! Igen, valóban többségében képzett emberekről van szó! És igen, valahogy erről az MLM-es munkáról sokan úgy gondolkodnak, hogy a sok felszínes kapcsolati háló mentén majd meg tudnak élni belőle. Sosem dolgoztam MLM rendszerben, ezért a gazdasági részéhez nem értek! Ezzel szemben az emberi részéhez, ami azokra a képességekre vonatkozik, amik birtokában ez a munka jól, és sikeresen végezhető, igen ebben tudok segíteni.

Az illető gondolkodása, egyben személyisége legyen rugalmas, nyitott. Bírjon jó kontrollfunkciókkal, kiemelten az önértékelés, énkép, önkontroll területeken. Érzelmileg legyen stabil. A feladat alfája és omegája, a célorientált viselkedés, a jó helyzetfelismerő, és kommunikációs képesség, ez utóbbin nem szószátyárságot értek (amikor beszél csak azért hogy beszéljen), hanem olyan komunikációs technikát amiben a saját és a másik ember szerepe egyértelmű, és egyenrangú. A magas érzelmi intelligencia birtokosának, biztosra vehető a sikere! Lényeges az ismeret! Természetesen mindent meg lehet tanulni, ám ez a világ a verenyszféra egy ága, olyan emberekek, akik csak lassan tudják memorizálni a termékkel összefüggő ismereteket, nem ajánlom. Nem fogják tudni eladni, mert nem tudnak róla beszélni.
Eléggé kiábrándító, ha az eladandó árut a múltszázadbeli kilencveneséveket idéző ügynöki szlogenekkel akarja eladni valaki. Teljesen mindegy hogy egy illatszerről étrendkiegészítőről, vagy egy új vállalkozáról van szó. Ismeret, hozzáértés szükségeltetik. "Mert mindenki csak eladni akar." Valóban, sokan vannak akik árulják a portékát. 

Nézzük meg hogyan
Nem viccelek! Egyre többen jelentkeznek be személyes videókkal, vagy egyéb közösségi csatornákon! Annak aki el akarja dönteni hogy be kíván -e  lépni az adott csapatba, vagy egy izonyos ember mellé, nem kell mást tennie, mint lehalkítani a videót, illetve kisfilmet! 
Nézze némán! 
Csak egy, azaz egy dolgot szükséges magában elintéznie, az ilyeténformán történő mozizás alőtt.  Becsukja a szemét, vesz egy mély levegőt lassan hosszan, majd ugyanígy kifujja....közben ezt tudatosítja magában " Elfogultság nélkül, végig nézem a bemutatót (XY bemutatóját) , hagyom hogy a hang nélküli kép hasson rám."
Ezt követően, elfogulatlanul megnézi! Biztosra veszem, hogy  az így megnézett filmet követően a dologról reálisabb képet fog kapni, optimálisabban fog tudni dönteni. 
Popper Péter egy előadásán beszélt a valamikori tanácsadó szerepéről. Összegezve az általa elmondottakat: - Ebben az országban nem tanácsadókra, hanem bólogatókra van szükség. Senkit sem érdekelnek a tények, megfontolandó javaslatok.
Igaza van! Így van ez kicsiben is, nem csak nagyban. Érdemes olvasni azokról a sikeres emberekről, akik a versenyszférában kimagaslóan jól teljesítettek! Többségük nagyon mélyről indult, sokszor orra bukott,és mindig felállt. Sikereiket kitartásuknak, a folyamatos visszcsatolásnak, az objektív önszemléletnek, a megfontolandó kritikára való érzékenységnek, az állandó önképzés következtében meglévő kiváló felkészültségnek, a helyzet mindenkor valós értékelésének köszönhetik.  


Szeretetl  feléd


-->


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Rendhagyó újévi jókívánság! TEREMTS!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra