Ugrás a fő tartalomra

Ki akar egy kirakatban élő Barbit? Ki akar egy magamutogató Kent?

A szépség nem garancia, a sikeres intim kapcsolatokra.
Rengeteg szép nőt, és sármos férfit csalnak meg, hagynak el, újra és újra. Sokan közülük kiterjedt felszínes kapcsolati hálók központi figurái. Ismerkednek flörtölnek, felkeltik a figyelmet, ami éppen elég ahhoz, hogy ők legyenek a helyzet fénypontjai  a mindenkori közösségi eseményen, bulin, munkahelyi fogadáson. Mindezt a tartalmas magánéleti kapcsolat kialakulásának reményében. Gyors ismerkedés utáni együttlétek. Majd eltelik pár hét, hónap, és a bőrönd ismét az utcán. Miért?  Az együttélés, nem egy buli, nem egy állófogadás. 

A komoly partnerkapcsolathoz kevésnek bizonyulnak azok a színpadias alűrök, miket főhőseink a homlokzatra helyeznek.

Amikor a kontroll elsősorban a tükörben látott kép nézegetésében merül ki. Amikor a személyiségre vonatkozó elismerés csakis a látványra helyezi a hangsúlyt, a belbecs eltűnni látszik. A kapcsolatokban az egyéniség, a személyes varázs, a napi szinten megélt nem unalmas szeuxualitás, hiánytényezőt képeznek.
A másik fél az akkori bulin történt viselkedésből arra következtetett, hogy választottja magával ragadó izgalmas személyiség - látható kiválóságai mellett persze - . Aztán ugyanazok a klisék, ugyanazok a mondatok, reakciók. Pár alkalom után érdektelenné lesilányodott szex. Ki akar egy kirakatban élő Barbit? Ki akar egy magamutogató Kent? A valós kétemberes szerelem, a hosszan tartó intim kapcsolat, nem látványprogram. Kócos rohanós reggelek, és fáradt esték közötti boldogság. Hétköznapi élet, amit a másikkal töltött órák tesznek varázslatossá, izgalmassá, mássá. Személyiség, egyéniség, karakter, ezek azok az összetevők, amiket érdemes megmutatni. Összetett belső lelki tulajdonságok, amik ismeretében tud eldőlni, hogy ki kihez való, és ki kivel tud hosszútávon és jól kooperálni. Jó hír: egyénisége mindenkinek van! Rossz hír: ha elsősorban a külső megjelenés, és az erre kapott külsőingeres válaszreakciók számítanak, akkor a szép arc, a dagadó mellkas a másik számára hosszú távon nem sok jót ígér. Befejezésül egy kis történet: Az alábbi párbeszéd  közel 15 éve köztem, és egy akkor 48 éves jól szituált férfiember között zajlott.
 • Mond Ildi mi velem a baj?  A nők jönnek mennek….
 • Mi értesz azalatt, hogy jönnek mennek?
 • Hazaviszem ott van pár hétig, és vége….
 • Hogy hogy vége, hogy van vége?
 • Csupa ragyogó fiatal nő, a legidősebb 30 éves volt. Kezdetben negyedévig tartott. Mára már napokig, max egy hét.
 • Hol ismerkedsz?
 • Bulikban. 
 • Egy buli után hazaviszed?
 • Persze.
 • Mik a kritériumok amik alapján?
 • Fiatal gyönyörű és szexi legyen…aztán ott van. Örülök. Izgalmas! Más. Pár napig. Tudod  mi a legnagyobb baj? Hogy egy két nap után megunom a szexet, mind egyforma olyan mintha egyedül lennék az ágyban…szép, és én unom. Nincs bennük semmi, ha megvolt egy pár, mind megvolt. Sosem voltam ennyire magányos…..
 • Akkor hagyd abba. Tarts szünetet, és értékeld át az összes eddigit. A kirakat mögött, az ember hiányzik neked. Azaz izgalom, amit a másik egyedisége nyújt. Te nem vadászol,csak úgy az öledbe hullik. Kezdj el vadászni, keress olyat, akit hosszú ideig tart becserkészni, elejteni. E közben megismerheted, nem a testét, az embert, a nőt. Elválik majd, hogy „ részleteiben” megfelelő e a számodra az illető, vagy nem. Kevesebb sérülés, több ismeret. Eredmény: két ember számára kielégítő  intim kapcsolat. Boldogság megelőlegezve. 
A beszélgetést követően, követően közel fél év múlva bőröndözött össze valakivel, aki nem 20 éves volt, és nem ötven kilós. Közel egy évig tartott, tanulságokkal…. viszont az azt követővel, a mai napig is…
Szépség, önmagában! Ha nincs mögötte egyéniség, szinte semmit nem jelent. Mindegy mit látsz a filmeken, az újságokban, nem azaz élet. Kirakat! Reklám! A reklám tárgya a Te intim kapcsolatod lenullázása, személyiséged semmivé tétele. Ne hagyd. Légy mindig minden helyzetben önmagad, légy hű a benned lakó emberhez.

Szeretettel feléd


-->

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Napjaink asszonyai lányai közül sokan úgy gondolják hogy a bibliai teremtés-történet, amikor is Isten Ádám oldalbordájából meg-teremtette Évát, a magyarázata annak hogy Éva egyenrangú Ádámmal.  "A történelmet a győztesek írják" tartja a mondás, és ez így is van. A Biblia is azon emberek által leírt történetek gyűjteménye, akiknek módjukban állt megörökíteni ismereteiket....de mi a helyzet azokkal a részekkel amik akarva, akaratlanul, de kimaradtak...... Az Éva előtt létezett 'ősasszonyról' Lilithről nem beszél a Biblia....pedig hát ő volt az, akit Isten Ádámnak társul szánt!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra

Gyógyító Mantra, a végtelenbe hatoló rezgés.
A Nap, a Hold, a Föld, a végtelen egyetemes Világmindenség, és Én egyek vagyunk.
Minden alkalommal, amikor tökélyre viszel egy mantrát,, művésszé válsz, aki képes magából előhívni az egység érzetének egyszerűségébe emelő állapotát.

Ra – Nap
Ma – Hold
Da – Föld
Sa – a Végtelenség
Sa – a Végtelen
Say – a Végtelenség egyetemessége
So Hung –  Én Te vagyok


Hazugságok egyszer, kétszer, és még.....Tévhitek vs tények!

Egy percig sem kérdés, mindannyian hazudunk. Ez kutatásokkal igazoltan, evolúciós okokra vezethető vissza. Minél intelligensebb egy faj, annál valószínűbb, hogy megtévesztő.  A gyökérok legtöbb esetben, a falkavezérség vágya. Mindent megteszünk azért, hogy domináns személlyé váljunk. Minél összetettebb a társadalom szerkezete, a benne élők, annál kifinomultabb eszközökkel élnek arra nézve, hogy megtévesszenek másokat.  Fokozottan igaz ez, azokra, az emberekre, akik önmagukban, nem rendelkeznek a falka-vezérséghez, szükséges kon-díciókkal. Gondolok itt az irányítói képességre, a felelősség felvállalására, bátorságra, tettrekészségre, a kockázatvállalás képességére, a másik ember valós tiszteletére és szeretetére.

Tévhitek 
Azt szokták mondani a hazudók mondandójuk során sokat  izegnek, mozognak. Nem igaz! Arról ismerszenek meg, hogy amikor hazudnak, megmerevedik a felső testük.  Aki hazudik, nem néz a szemünkbe. Nem igaz! Túl sok, amit a szemünkbe néznek, kompenzálva a mítoszt.  És hogy …