Mert nem mindenki energiavámpír akinek energiára van szüksége....

Idézet egy ezoterikus oldalról: "Az enrgiavámpírok olyan emberek, akik képtelenek a saját energiaforrásukból táplálkozni..."
Ugye ezt  a zagyvaságot  te sem hiszed el? Felhasználni energiáját csakis a halott ember nem tudja! Minden más esetben használjuk energiakészletünket. Az viszont igaz, ha nem táplálkozunk, akkor nem lesz energiánk. Ezért érdemes rendszeresen ételeket, vizet  stb fogyasztani.
Félre az iróniával!
Az energia vámpírsággal összefüggésben érdemes az energia szó jelentésén elgondolkodni. Energia: testek fizikai tulajdonsága...átalakítható különböző megjelenési formákba...... átadható a testek között.... mint mennyiség állandó.....nem jöhet újonnan létre, és nem semmisülhet meg.

Energiák
Mindenki eltérő energia mennyiséggel születik,  ez az a személyiség terület, amin nem változtathatunk . 'Ennyi adatott és kész!' Ami korrigálható, az meglévő mennyiség felhasználása, illetve fáradság esetén a pótlása. Vannak lassabban, és vannak gyorsabban munkálkodó emberek. Akinek ugyanazon feladat elvégzéséhez több idő kell, annak jobban kell figyelnie időbeosztására.  Az is igaz viszont, hogy aki  kisebb energia készlettel születik az bizonyosan - jó esetben - nem választ olyan életminőséget, munkát, életvezetést,  nem olyan emberrel köti össze az életét, akivel  nem tudnak közös energiamezőre kapcsolódni.
Vannak nagy energia készlettel rendelkező emberek, pörgősek, agyalósak. Hangsúlyos dinamika  jellemzi őket, ami viszont nem tarható fenn folyamatosan. Bár létezik az energia megmaradás törvénye, de bármekkora is legyen egy ember energia készlete, nincs az a mennyiség, ami  idővel el ne fogyna (márha nincs utántáplálva). Vagyis valahová máshová át nem tevődne, gondolhatunk itt akár egy betegségre, vagy negatív élethelyzetbe paszírozott energiára.
Ahányan vagyunk annyi felék , ami  változatlan,  az mindannyiunk össz energia mennyisége. Ami különböző, hogy ebben a súrlódásokkal teli világban  eltérő a helyzeti energiánk.  E szerint, viszont kisebb energiakészlettel bíró emberek is  kerülhetnek olyan helyzetekbe, amikor    - akár az optimális energia felhasználás miatt -, meglévő energiájuk többnek hat, illetve nagyobb energia készlettel bíró emberekkel is megtörténhet, hogy  meglévő tartalékaikat  'kiégetik'.  

Ezek szerint bárki lehet energiavámpír?
Negatív élethelyzet, bánat, levertség, lelki fájdalom!   Közös bennük  az energiavesztés.   Ezekben a nehéz helyzetekben sokan a környezetükben élőktől, veszik el az energiát.  Legjobb esetben csak több figyelmet kívánnak, rosszabb esetben rátelepszenek másokra,  tőlük várva  élethelyzetükre, problémáikra a  segítséget, vagy megoldást.
Amikor barátod, barátnőd, munkatársad, vagy valamelyik családtagod nehéz élethelyzetbe kerül, valóban azt kell gondolnod róla hogy ő egy energiavámpír? És e szerint is kell kezelned az illetőt?  Elhúzódni tőle, megbélyegezni?  
Mi a helyzet azzal a lehetőséggel , hogy te kerülsz olyan élethelyzetbe,amikor energiára figyelemre törődésre, elfogadásra van szükséged?  Mindenki maga adja meg a kérdésre a választ,
...amennyiben tudja.....
Maga az energiavámpír elnevezés szóvicc jellegű, tiszteletem annak aki kitalálta. Magam is úgy gondolom hogy léteznek ilyen személyek. Vannak emberek akik nagy teret igényelnek maguknak, ha ezt a rosszindulattal, károkozási szándékkal párosítjuk, akkor igen, kaphatunk olyan személyiség vonásokat,  amik együttes jelenléte eredményezhet egy energiavámpírszerű viselkedésmódot. Szerencsére nincsenek, és nem is lehetnek sokan. (Véleményem szerint ők is inkább  vezető pozícióban, mint átlagemberként.) 
Az atomok működéséből kiindulva lekövethetjük, hogy minden kölcsönhatásban van egymással, mi emberek sem vagyunk kivételek! Energiát nyerünk, veszítünk, mindeközben szeretünk, gyermekeket nevelünk, dolgozunk, élünk. Mielőtt megbélyegeznénk bárkit is az energiavámpírság bélyegével, gondoljuk át a helyzetét. Ne azt hogy mi mit tennénk a helyzetében, mert mi nem ő vagyunk.  Egyszerűen csak kis időre érezzük át a másik vergődését.
Amennyiben ki akarunk maradni a helyzetből, és miért is ne akarnánk  - mindenki maga tudja hogy adott helyzetre mennyi energiát szán - . Enyhítendő a helyzetet, - közös helyzetünket - annyit megtehetünk hogy felhívjuk a figyelmét a mindenhol fellelhető segítségre,  a természetre.
A nagy, vagy a gyors sodrású folyók elviszik a rossz energiákat...
A fák és az erdő nyugtatólag hat  a szervezetre,  a  gondolatokra ...
A kerékpározás azon túl, hogy frissít, dinamikussá tesz..
A relaxáció nyugtatja az idegrendszert, feltölt.....
A napenergia vitalizál...( megfelelő napszakban )
A vizualizáció segítségével  meg lehet keresni a megoldást problémára...
A meditáció gyakorlása során képessé válsz az önálló életminőség kialakítására...
A jóga  megismerteti veled testi, és pszihés lehetőségeidet, határaidat....

És hogy mi a közös a fenti kijelentésekben?  
Mindegyik  a természeti erőkre, és az ember belső energiájára alapoz. Ezek azok a kondíciók amikre bárki, bárhol - környezettől függetlenül - számíthat. Megújítható energiák, nagy előnyük hogy alkalamzásukhoz  nem ( Kivétel tanulás szintjén : meditáció, jóga relax stb) használunk a többeik energiáiból. Szeretettel feléd
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Rendhagyó újévi jókívánság! TEREMTS!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra