A csakrák és a kézírás. Gyökércsakra.

A csakrák érzékszerveinkkel nem érzékelhető,  testünkben működő energiaközpontok. Ezeket az energiaközpontokat, Pránának (indiai) nevezett egyetemes energia táplálja. A prána, az  élet alkotórészének, elemeinek forrása. Ez az energia  a létezésünk alapja. Nem nehéz tehát  belátni, a prána által létrehozott energiaközpontjaink, és kézírásunk kapcsolatát. 
A kezünkben tartott íróeszközzel,  nyomást fejtünk ki, miközben létrejön az írásunk. A lap felülete az életterünk, a kézírás maga az élet. A fehér a tudattalan, az írás az út amit bejárunk. És ami biztos, egyéni,  csak ránk jellemző anyagi manifesztáció. 
Ebben a részben a gyökércsakrával, annak a kézírásban megjelenő diszharmóniájával foglalkozom.
A GYÖKÉRCSAKRA
Ez az energiaközpont köti össze a testet a földdel, az anyagi síkkal. Az életerő forrása. Amennyiben harmonikusan működik az egyén képes megteremteni  önmaga (és környezete) számára az anyagi biztonságot. Amennyiben optimálisan működi, elősegíti a sikeres családalapítást, a kiegyensúlyozott  szexuális életet. A pránát, testi, földi síkra hozza, miközben, földes  energiák a gyökércsakrán keresztül áramlanak "finomfizikai" energiarendszerünkbe.
A GYÖKÉRCSAKRA  DISZHARMÓNIÁI 
Amennyiben hibásan működik, az egyén gondolatai a birtoklás körül forognak. Megjelenik a túlzott biztonság iránti igény. Amennyiben a diszharmonikus működés huzamosabb ideig tart, az ember korlátok közé szorítja magát, ami cselekvésképtelenséget, egy helyben topogást, az élet szinte összes területén sikertelenséget eredményezhet. Rugalmatlanná, sokszor akarnokká válhat. Cselekedeteinket főként saját igényeink kielégítése motiválja, mértéktelen evés, ivás. A szexualitás öncélú megélése, ami során nem veszi figyelembe a partner igényeit. Mindig csak elvár....pénzt, barátságot, törődést, szerelmet, jólétet, és sohasem, vagy elvétve ad, amit aztán évekig számon tart. A  gyökércsakra diszharmonikus működése hatással van a testfelépítésre is, 40-50 éves korra eredményezhet erős élettelen csípőt, vaskos lábakat, ezzel  mintegy a testet is fixálja, maradásra kényszeríti. 
MEGJELENÉSE A KÉZÍRÁSBAN 
( felső: egyenes sorok / alsó szabálytalan) 
A gyökér csakra diszharmóniáját már az írás kézhezvételekor érzékelhetjük. Az írott felület vagy nagyon katonás, egyenes sorok, szavak, egyenes betű szárak, vagy nagyon szabálytalan, kaotikus hatást keltő. A diszharmónia megjelenik az alsó zóna dominanciájában.
A g, j, f, gy, ny, stb betűk alsó szárainak hosszú, és erős voltában. Az alsó zónás hurkok teltségében, illetve a  pénzes zacskószerű bő alsó hurkokban. Az írás középzónája, az  a, m, n, o, ü, é, stb betűk sosem kicsik, és az írás sosem gyors, az sem ritka ha szűk az írás (pl  az a betű magassága nagyobb a szélességénél ) .
Lassú, alapos, szögekkel teli. Gyakran találunk  balos elrántásokat. Az írás nyomása  lehet erős (a lapot megfordítva kitüremkedő), de lehet mázolt is (vastagabb, ecsettel festett hatást keltő vonal ).
PREVENCIÓ
És ami segíthet a gyökércsakrás fixáción
  • Bárminemű aerob jellegű  sport tevékenység
  • Jóga
  • A folyamatosan  jelenlévő stresszel szemben relaxációs, vizualizációs  technikák.
  • Meditációban megkeresni a kiváltó okot.
  • Új lehetőségek keresése. 
  • Új emberek, új helyzetek.
  • Kezdő lépésként kisebb életvezetési változtatások, pl étkezésben, napi rutinban.

"Az igazságról szólok én
Ahogy tanítja a bölcs beszéd
Erőt kapsz, ó bárcsak megértenéd
S a csodát magadban megteremtenéd
Mert ahogyan lent, úgy fent
És ahogyan fent, úgy lent - mindig"  


Idézet: Hermész Triszmegisztosz:  Smaragdtábla 



-->