Ugrás a fő tartalomra

A csakrák és a kézírás. Gyökércsakra.

A csakrák érzékszerveinkkel nem érzékelhető,  testünkben működő energiaközpontok. Ezeket az energiaközpontokat, Pránának (indiai) nevezett egyetemes energia táplálja. A prána, az  élet alkotórészének, elemeinek forrása. Ez az energia  a létezésünk alapja. Nem nehéz tehát  belátni, a prána által létrehozott energiaközpontjaink, és kézírásunk kapcsolatát. 
A kezünkben tartott íróeszközzel,  nyomást fejtünk ki, miközben létrejön az írásunk. A lap felülete az életterünk, a kézírás maga az élet. A fehér a tudattalan, az írás az út amit bejárunk. És ami biztos, egyéni,  csak ránk jellemző anyagi manifesztáció. 
Ebben a részben a gyökércsakrával, annak a kézírásban megjelenő diszharmóniájával foglalkozom.

A GYÖKÉRCSAKRA
Ez az energiaközpont köti össze a testet a földdel, az anyagi síkkal. Az életerő forrása. Amennyiben harmonikusan működik az egyén képes megteremteni  önmaga (és környezete) számára az anyagi biztonságot. Amennyiben optimálisan működi, elősegíti a sikeres családalapítást, a kiegyensúlyozott  szexuális életet. A pránát, testi, földi síkra hozza, miközben, földes  energiák a gyökércsakrán keresztül áramlanak "finomfizikai" energiarendszerünkbe.

A GYÖKÉRCSAKRA  DISZHARMÓNIÁI 
Amennyiben hibásan működik, az egyén gondolatai a birtoklás körül forognak. Megjelenik a túlzott biztonság iránti igény. Amennyiben a diszharmonikus működés huzamosabb ideig tart, az ember korlátok közé szorítja magát, ami cselekvésképtelenséget, egy helyben topogást, az élet szinte összes területén sikertelenséget eredményezhet. Rugalmatlanná, sokszor akarnokká válhat. Cselekedeteinket főként saját igényeink kielégítése motiválja, mértéktelen evés, ivás. A szexualitás öncélú megélése, ami során nem veszi figyelembe a partner igényeit. Mindig csak elvár....pénzt, barátságot, törődést, szerelmet, jólétet, és sohasem, vagy elvétve ad, amit aztán évekig számon tart. A  gyökércsakra diszharmonikus működése hatással van a testfelépítésre is, 40-50 éves korra eredményezhet erős élettelen csípőt, vaskos lábakat, ezzel  mintegy a testet is fixálja, maradásra kényszeríti. 

MEGJELENÉSE A KÉZÍRÁSBAN 
( felső: egyenes sorok / alsó szabálytalan) 
A gyökér csakra diszharmóniáját már az írás kézhezvételekor érzékelhetjük. Az írott felület vagy nagyon katonás, egyenes sorok, szavak, egyenes betű szárak, vagy nagyon szabálytalan, kaotikus hatást keltő. A diszharmónia megjelenik az alsó zóna dominanciájában.
A g, j, f, gy, ny, stb betűk alsó szárainak hosszú, és erős voltában. Az alsó zónás hurkok teltségében, illetve a  pénzes zacskószerű bő alsó hurkokban. Az írás középzónája, az  a, m, n, o, ü, é, stb betűk sosem kicsik, és az írás sosem gyors, az sem ritka ha szűk az írás (pl  az a betű magassága nagyobb a szélességénél ) .
Lassú, alapos, szögekkel teli. Gyakran találunk  balos elrántásokat. Az írás nyomása  lehet erős (a lapot megfordítva kitüremkedő), de lehet mázolt is (vastagabb, ecsettel festett hatást keltő vonal ).

PREVENCIÓ
És ami segíthet a gyökércsakrás fixáción
  • Bárminemű aerob jellegű  sport tevékenység
  • Jóga
  • A folyamatosan  jelenlévő stresszel szemben relaxációs, vizualizációs  technikák.
  • Meditációban megkeresni a kiváltó okot.
  • Új lehetőségek keresése. 
  • Új emberek, új helyzetek.
  • Kezdő lépésként kisebb életvezetési változtatások, pl étkezésben, napi rutinban.

"Az igazságról szólok én
Ahogy tanítja a bölcs beszéd
Erőt kapsz, ó bárcsak megértenéd
S a csodát magadban megteremtenéd
Mert ahogyan lent, úgy fent
És ahogyan fent, úgy lent - mindig"  

Szeretettel feléd

Idézet: Hermész Triszmegisztosz:  Smaragdtábla -->

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Napjaink asszonyai lányai közül sokan úgy gondolják hogy a bibliai teremtés-történet, amikor is Isten Ádám oldalbordájából meg-teremtette Évát, a magyarázata annak hogy Éva egyenrangú Ádámmal.  "A történelmet a győztesek írják" tartja a mondás, és ez így is van. A Biblia is azon emberek által leírt történetek gyűjteménye, akiknek módjukban állt megörökíteni ismereteiket....de mi a helyzet azokkal a részekkel amik akarva, akaratlanul, de kimaradtak...... Az Éva előtt létezett 'ősasszonyról' Lilithről nem beszél a Biblia....pedig hát ő volt az, akit Isten Ádámnak társul szánt!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra

Gyógyító Mantra, a végtelenbe hatoló rezgés.
A Nap, a Hold, a Föld, a végtelen egyetemes Világmindenség, és Én egyek vagyunk.
Minden alkalommal, amikor tökélyre viszel egy mantrát,, művésszé válsz, aki képes magából előhívni az egység érzetének egyszerűségébe emelő állapotát.

Ra – Nap
Ma – Hold
Da – Föld
Sa – a Végtelenség
Sa – a Végtelen
Say – a Végtelenség egyetemessége
So Hung –  Én Te vagyok


Hazugságok egyszer, kétszer, és még.....Tévhitek vs tények!

Egy percig sem kérdés, mindannyian hazudunk. Ez kutatásokkal igazoltan, evolúciós okokra vezethető vissza. Minél intelligensebb egy faj, annál valószínűbb, hogy megtévesztő.  A gyökérok legtöbb esetben, a falkavezérség vágya. Mindent megteszünk azért, hogy domináns személlyé váljunk. Minél összetettebb a társadalom szerkezete, a benne élők, annál kifinomultabb eszközökkel élnek arra nézve, hogy megtévesszenek másokat.  Fokozottan igaz ez, azokra, az emberekre, akik önmagukban, nem rendelkeznek a falka-vezérséghez, szükséges kon-díciókkal. Gondolok itt az irányítói képességre, a felelősség felvállalására, bátorságra, tettrekészségre, a kockázatvállalás képességére, a másik ember valós tiszteletére és szeretetére.

Tévhitek 
Azt szokták mondani a hazudók mondandójuk során sokat  izegnek, mozognak. Nem igaz! Arról ismerszenek meg, hogy amikor hazudnak, megmerevedik a felső testük.  Aki hazudik, nem néz a szemünkbe. Nem igaz! Túl sok, amit a szemünkbe néznek, kompenzálva a mítoszt.  És hogy …