Ugrás a fő tartalomra

2016 február 8. A kínai új év kezete, a Tűz Majom éve!

Nehéz, változékony áradó energiával telt évnek nézünk elébe, ami könnyűszerrel korszakos jelentőségűvé is válhat. Utoljára 1956-ban volt tűzmajom év, ekkor hazánkban forradalom volt, illetve ekkor volt a szuezi válság is. Rezonancia szintjén az évet a változékonyság, az erőszakos cselekedetek elharapódzása, a mozgalmasság, kiszámíthatatlanság  jellemzi. 

Tulajdonságok, amik a tűzmajom évben segítenek 
  • agilitás, energetizáltság a mindennapok viteléhez.
  • rugalmasság, ami segít az eltérő helyzetekhez való alkalmazkodásban.
  • terhelhetőség, a mindennapi rutin végzése során.
  • feladataink ellátásakor a jó munkabíró képesség.
  • a másként látás képessége a kreativitás, azért hogy a hirtelen kialakult helyzeteket akadályokat hatékonyan tudjuk megoldani.
  • kommunikációs képesség, hogy meg, és ki tudjuk beszélni. 
  • feladathelyzetekben, jó problémamegoldó képesség.

Minden ami dinamika, helyzetek,  lehetőségek, 
forgatag, változás!

Hétköznapok
„A dolgok lényegét hálószerű tűz takarja, ami mindenbe behatol, mindent aláás, semmit nem hagy érintetlenül, ismeretlen ösztön hajtja, állandóan kihat a világra, amíg minden tárgyat, embert és élőlényt nem sikerült birtokolnia.”
(Wolfgang Hohlbein)                 
Erőpróba 
A tűz az arany, az arany pedig az ember próbája. (Közmondás)
A szív 
A legnagyobb lánggal égő szerelmek érnek a legjegesebben véget. (Szokratész)
A lélek 
A lélek útja olyan, mint az a tűz, ami előttünk ég.
Az, aki tüzet akar, annak el kell viselnie a könnyeztető és fojtó füstjével járó kellemetlenségeket is.(Paulo Coelho)
Társadalmak
Más országok múltja azt igazolja, hogy ahol nem irtották ki csírakorukban a terroralakulatokat, ott utóbb szinte lehetetlen volt rendet vágni. A terrorizmus olyan, mint a tűz: ha megvannak a feltételei, lángol, ha valamelyik hiányzik, kialszik.(Tarjányi Péter)
Tűzzel szabadító Tara (Duhkha-dahana Tara)Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Napjaink asszonyai lányai közül sokan úgy gondolják hogy a bibliai teremtés-történet, amikor is Isten Ádám oldalbordájából meg-teremtette Évát, a magyarázata annak hogy Éva egyenrangú Ádámmal.  "A történelmet a győztesek írják" tartja a mondás, és ez így is van. A Biblia is azon emberek által leírt történetek gyűjteménye, akiknek módjukban állt megörökíteni ismereteiket....de mi a helyzet azokkal a részekkel amik akarva, akaratlanul, de kimaradtak...... Az Éva előtt létezett 'ősasszonyról' Lilithről nem beszél a Biblia....pedig hát ő volt az, akit Isten Ádámnak társul szánt!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra

Gyógyító Mantra, a végtelenbe hatoló rezgés.
A Nap, a Hold, a Föld, a végtelen egyetemes Világmindenség, és Én egyek vagyunk.
Minden alkalommal, amikor tökélyre viszel egy mantrát,, művésszé válsz, aki képes magából előhívni az egység érzetének egyszerűségébe emelő állapotát.

Ra – Nap
Ma – Hold
Da – Föld
Sa – a Végtelenség
Sa – a Végtelen
Say – a Végtelenség egyetemessége
So Hung –  Én Te vagyok


Hazugságok egyszer, kétszer, és még.....Tévhitek vs tények!

Egy percig sem kérdés, mindannyian hazudunk. Ez kutatásokkal igazoltan, evolúciós okokra vezethető vissza. Minél intelligensebb egy faj, annál valószínűbb, hogy megtévesztő.  A gyökérok legtöbb esetben, a falkavezérség vágya. Mindent megteszünk azért, hogy domináns személlyé váljunk. Minél összetettebb a társadalom szerkezete, a benne élők, annál kifinomultabb eszközökkel élnek arra nézve, hogy megtévesszenek másokat.  Fokozottan igaz ez, azokra, az emberekre, akik önmagukban, nem rendelkeznek a falka-vezérséghez, szükséges kon-díciókkal. Gondolok itt az irányítói képességre, a felelősség felvállalására, bátorságra, tettrekészségre, a kockázatvállalás képességére, a másik ember valós tiszteletére és szeretetére.

Tévhitek 
Azt szokták mondani a hazudók mondandójuk során sokat  izegnek, mozognak. Nem igaz! Arról ismerszenek meg, hogy amikor hazudnak, megmerevedik a felső testük.  Aki hazudik, nem néz a szemünkbe. Nem igaz! Túl sok, amit a szemünkbe néznek, kompenzálva a mítoszt.  És hogy …