A LEHÚZÁS NAGYMESTEREI / SPIRITUALITÁS vs HISZÉKENYSÉG

A HISZÉKENYSÉG leginkább az ismerethiány következményeként kialakuló tulajdonság. Lehet állandó személyiségvonás is, vagy valamilyen kiváltó tényező, megoldatlan lelki probléma, párkapcsolati, életvezetés gondok, vagy betegség  miatt, ideiglenes jellegű. 

A hiszékeny ember önbizalom-hiányos,  támaszt kereső helyzeténél fogva a legtöbb esetben külső kontrollt  igényel. Ez a bizonytalan lelki állapot tesz aztán, nagyon sokakat becsapott átejtett emberré. Az utcára kidobott ezrek, százezrek könnyítik a pénztárcát, és a helyzet mégsem lett jobb.

A fájdalom, a megoldatlan lelki teher maradt, a 'Csodadoktor' a 'Mindent tudó Csoda Tréner' a ' Szeretet Nagymestere'  pedig már a következő áldozata köré szövi, démonizáló bűvös bájos hízelkedő mondataival, a hihetetlenül rugalmas  pókháló szerű hálóját.  A hiszékeny ember pedig bebábózódik és mint báb, kevesebb hosszabb ideig élelem forrásul szolgál ' Pókasszony' és/vagy 'Pókúr' tanácsadóknak....és hogy a helyzet könnyebben elviselhető mégse legyen, egy egy negatív tapasztalat után a legtöbb ember elmegy, és megkeresi a következő "Pókszerű Lényt" akit ismét a jobb,szebb könnyebb, boldogabb élet víziójáért cserébe, önmagából megetethet. Körforgása időszerűtlen, mókuskerékszerű.....anyagi kondíciói kimerüléséig tartó....

Mit mond a Biblia?

"Mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg"  

(1. Tesszalonikiakhoz  5;21)

Amikor hitelt adunk a piaci kofa szavának, feltételezzük hogy a portékája olyan, amilyennek beállítja. A piacon az árut úgy tudjuk ellenőrizni ha a kezünkbe vesszük, megtapogatjuk, megszagoljuk, ezzel meggyőződünk annak friss/ vagy nem voltáról. De mi a helyzet a csodadolgokkal? Ebben az esetben tapasztalat  hiányában, nem marad más, mint vagy elhisszük neki amit mond, vagy mielőtt döntenénk feltérképezzük valós, hiteles dolgokat állít-e magáról, rendelkezik-e az általa hirdetett szolgáltatáshoz kellő tudással, gyakorlattal, államilag elismert képzettséggel. 

HA  SPIRITUÁLIS  MÓDSZERT ISKOLÁT VÁLASZTASZ,  
A KEVESEBB MINDIG TÖBB !!   

Leginkább az érdeklődő érdeke, hogy megtanulja elválasztani a búzát az ocsútól avagy, „ha elválasztod a jót a hitványtól" (Jeremiás 15;19) időt, energiát pénzt spórolsz meg.  Nem kellemes több százezer forint kifizetését követően rádöbbenni, hogy abból amit beígértek semmit sem volt igaz, minden csak látszat, és átejtés, nem beszélve arról hogy  aki időt nyer életet nyer. 

Ahhoz hogy bármiféle A/4-es, vagy A/5-ös oklevél birtokosa légy, nem kell mást tenned mint letöltesz és kinyomtatsz egy üreset magadnak az internetről, kitöltöd, és már is kirakhatod a faladra Ezt bárki meg-teheti. Valóban ennyi elég? 

AKIKET TANÁCSOS KERÜLNI

  1. A hízelgés, megtévesztés, a szociális  befolyásolós nagymestereit!
  2. Akik ködösítve (írnak) beszélnek. Kommunikációjuk teátrális, széles mozdulatokkal, nagy mosolyokkal kísért, állandó szemkontaktus, bármit is csinálsz semmi sem kerüli el a figyelmüket, pásztáznak lesik a mimikádat hol tudnak érzelmileg megfogni, folyamatos jól látható igyekezettel, hogy felkeltsék érdeklődésedet, és lekössék figyelmedet.
  3. Ha figyelsz  az első alkalom olyan mint egy árubemutató, a silány hasznavehetetlen árut, képzést, mindenféle tanácsadást jól felépített pszihológiai módszerekkel, megtévesztéssel adják el. 
  4. Minden esetben érdeklődnek a családi személyes egzisztenciád, munkahelyed, lakhelyed stb  felől. Ennek oka az anyagi bázisod, illetve kapcsolati tőkéd feltérképezése. 
  5. Amikor ajánlják magukat, szolgáltatásukat, tanfolyamaikat stb szinte minden bajodra, lelki betegségedre találsz náluk alternatívát, gyógyírt.
  6. Ők szinte az összes irányzatot képesek átadni, amennyiben egyet, az mindenre jó! 
  7. Nem céljuk hogy önállósodj, még ezt is, és még azt is meg kell tanulnod/ meg kell venned, ki kell próbálnod, azért hogy még tökéletesebb légy,  bár te már így is az vagy. 
  8. Ezek a tanítók, terapeuták, trénerek, léleklátók, angyallátok stb többségében nem tudnak hiteles ismeretet felmutatni. Helyette felsorolásszintű hangzatos végzettségeket, intézményneveket, kitalált vagy pár hétvégés különösebb előképzettséget nem igénylő tanfolyamra történő utalásokat,  elnevezéseket találsz!     
 Amennyire hiteles lehet az az ember, akit elfog a szellemi nyugtalanság, és akár a szobájából ki se lépve, akár világrészeken keresztül vándorolva keresi a mesterét, 
annyira hiteltelen a tanítványok után rohangászó mester, 
               aki hirdetéseken, plakátokon toborozza a híveket.                                                        
 /Popper Péter/
A HITELESSÉGRŐL

  1. Letisztult szellemiség, egyszerű érthető beszéd. Nem hallasz számodra érthetetlen  szavakat. 
  2. Nincs játszma, első alkalommal elmondják miben tudnak segíteni,és hogyan. Ragaszkodnak egy közös terv készítéséhez, elmondják a folyamatot, időhatárt szabnak.
  3. Hangsúlyt a felkészültségre helyezik. Szakmailag leinformálhatók! Az általuk preferált irányzat/ irányzatok mindegyike spirituális volta ellenére államilag elismert képzettséggel támogatott. Az ismeretek legtöbbször több évezredes múltra vezethetők vissza, elsődleges a gyakorlat orientáció .
  4. Sosem hallod, hogy  a változás könnyű lesz és gyors. Önálló gondolkodásra és cselekvésre sarkallnak.
  5. Nem keltenek csodálatot benned, alaptalanul nem lelkesítenek, hibás lépéseiddel mindenkor szembesítenek. Céljuk hogy meghaladd az eddigi önmagad! 
  6. Amennyiben szakmailag nem tudnak segíteni, nem hitegetnek egyenesen megmondják, és megfelelő szakembert ajánlanak.
  7. Amennyiben ajánlják magukat, ezt átlátható egyértelmű formában teszik! Pontos precíz tananyaggal, tanmenettel. 
  8. A hiteles spirituális tanítók, terapeuták, trénereket, iskolák mindegyike ismétlem (mert ez fontos) mindegyike tartozik valamely ősi lélektani, filozófiai irányzathoz. Sokuk Buddhista irányzatok valamelyikéhez, vagy Krisnatudatú filozófiához, többjük valamely, ősi Jógatradíció képviselője, megtalálod közöttük a Zsidó Kabbalisztikus irányzat mestereit.

A tudomány nemcsak összefér a spirituálissal, hanem kifejezetten hiteles forrásának számít. Amikor rácsodálkozunk a fényévek milliádjain belül elfoglalt helyünkre az egymást váltó, örökkévalóságnak tűnő korszakok közepette,
 amikor megérint az élet hallatlan bonyolultsága és szépsége, olyan felemelő érzés fog el, a büszkeségnek és alázatnak olyan keveréke, amit nehéz lenne másnak,  
mint spirituálisnak nevezni. 
                                                
   /Carl Sagan/

IRÁNYZATOK  SPIRITUÁLIS ISKOLÁK, INTÉZMÉNYEK  

Az alábbi linkeken található irányzatokat, iskolákat tanítókat teljes szívvel ajánlom. Többjük könyvén 'nőttem fel', az így közzé tett tudásuk alapján dolgoztam ki a saját rendszeremet. És ami a legfontosabb, a személyes tapasztalat  miatt! 

Tanításaik a gyakorlati életben nagy segítséget adtak, adnak nekem. Egyértelműek, színvonalasak, mégis egyszerűek! Ami közös bennük egyikük sem kínál neked gyors és könnyű fejlődést. Hiteleset, emberit igen! Érdemes a honlapokon kissé elidőznöd, ha másért nem, azért hogy viszonyítási alapod legyen, mely tartalmakat közöl egy olyan ember/ intézmény aki/ami leinformálható és hiteles.


http://eredetifeny.hu/hu/zen-k%C3%B6zpont/eredeti-f%C3%A9ny-temploma-von-kvang-sza


https://sites.google.com/site/zalaszantostupa/


http://www.tkbf.hu/


http://bhf.hu/hu


http://krisnavolgy.hu/


http://www.jogaesonismeret.hu/bemutatkozo-1.html


http://www.integrativ.hu/


http://www.feldmarintezet.hu/


http://www.integralakademia.hu/


http://kvantumiskola.hu/blog


http://asztrologia.noxnet.hu/




http://www.irasszak.hu/



Köszönöm a figyelmedet!
Szeretettel feléd







-->