Ugrás a fő tartalomra

Hogy lehet kibírni? Feldmár András válasza: a hála útja!

Akik tisztában vannak az eddigi életem nehézségeivel, többször kérdezték: Hogyan tudtad/tudod  kibírni! Nehéz erre rövid szabatos, és pontos választ adni. A tűrőképesség több tényezős összetett dolog. Az ember ilyenkor elüti a választ, valami általánossággal pl „Ami nem öl meg az megerősít” (ez még igaz is). Aztán kisidőre elgondolkodik magán, de igazából nem tud választ adni még magának sem. Az élet egy körforgás, mindenki épp azt éli ami van! Úgy ahogy tudja! Több tapasztalat, több ismeret, és valamicske lelki erő és mennek a dolgok.

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR ÉLETKEDV című könyvében adja meg a hogyanra a választ. Szabatosan, pontosan és egyszerűen, mégis minden benne van!
„Szerintem a civilizáció elég rossz hatással van az életünkre. Pénzközpontúság, háborúk embertelenség, és a többi, ami ellenkezik, az emberközpontú cselekedet gondolatával. Hogyan lehet az embernek ezektől függetlenül pozitív életkedve? 
Szerintem az egyik leg-racionálisabb hozzáállás az élethez az, hogy elfogadjuk mindazt ami adott,  és nem vesztegetünk időt arra, hogy másképpen is lehetne. Ez van. Ha előttem áll egy fal, akkor meg betegítem magam, ha átakarok rajta menni. Tehát az egyik válaszom az, hogy el kell fogadni a világot úgy ahogy van, és nem szabad panaszkodni. Én örülök hogy élek! Persze nem jó hogy az emberek ölik egymást , háborúk dúlnak és más szörnyűségek történnek. De a hála útja megengedi, hogy én élvezzem magam, akármi történik is. Egyszer ebéd közben beszélgettünk valakivel arról, hogyha tényleg rezonálnék ezzel a rengeteg emberrel, akik éheznek, akkor nagyon önzőnek érezném magam a jó ebédem miatt. 
Ez azért hülyeség mert ha én nem eszek, attól még  senkinek sem lesz jobb. Tehát ezt a szokás hogy állandóan rosszul érzem magam, meg lehet változtatni arra, hogy hálás legyek minden pici dologért, ami nem rossz. Én nagyon hálás vagyok hogy eddig senki sem lőtt le, senki nem vájta ki a szemeimet.
Én olyan pesszimista vagyok , hogyha a legrosszabb nem következik be, akkor boldognak érzem magam. Az optimisták gyakran szenvednek, mert ők állandóan csalódnak. Engem viszont minden nap pozitív meglepetések érnek." (115-116 o)

Igen! A mindennapi nehéz-ségeken, sem önmarcango-lással, sem mártírom szereppel, sem folyamatos panaszkodással nem lehet túl lenni.  A mindennapok jó-érzetét,  egy nyugalomban eltöltött óra, vagy mert aznap semmi rossz sem történt, esetleg egy kellemes séta miatt érzett hála adja. 
A kis a pillanatokban megbúvó apró sikerek felett érzett szemvillanásnyi hálaérzet  mögötti ’Köszönöm’.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Napjaink asszonyai lányai közül sokan úgy gondolják hogy a bibliai teremtés-történet, amikor is Isten Ádám oldalbordájából meg-teremtette Évát, a magyarázata annak hogy Éva egyenrangú Ádámmal.  "A történelmet a győztesek írják" tartja a mondás, és ez így is van. A Biblia is azon emberek által leírt történetek gyűjteménye, akiknek módjukban állt megörökíteni ismereteiket....de mi a helyzet azokkal a részekkel amik akarva, akaratlanul, de kimaradtak...... Az Éva előtt létezett 'ősasszonyról' Lilithről nem beszél a Biblia....pedig hát ő volt az, akit Isten Ádámnak társul szánt!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra

Gyógyító Mantra, a végtelenbe hatoló rezgés.
A Nap, a Hold, a Föld, a végtelen egyetemes Világmindenség, és Én egyek vagyunk.
Minden alkalommal, amikor tökélyre viszel egy mantrát,, művésszé válsz, aki képes magából előhívni az egység érzetének egyszerűségébe emelő állapotát.

Ra – Nap
Ma – Hold
Da – Föld
Sa – a Végtelenség
Sa – a Végtelen
Say – a Végtelenség egyetemessége
So Hung –  Én Te vagyok


Hazugságok egyszer, kétszer, és még.....Tévhitek vs tények!

Egy percig sem kérdés, mindannyian hazudunk. Ez kutatásokkal igazoltan, evolúciós okokra vezethető vissza. Minél intelligensebb egy faj, annál valószínűbb, hogy megtévesztő.  A gyökérok legtöbb esetben, a falkavezérség vágya. Mindent megteszünk azért, hogy domináns személlyé váljunk. Minél összetettebb a társadalom szerkezete, a benne élők, annál kifinomultabb eszközökkel élnek arra nézve, hogy megtévesszenek másokat.  Fokozottan igaz ez, azokra, az emberekre, akik önmagukban, nem rendelkeznek a falka-vezérséghez, szükséges kon-díciókkal. Gondolok itt az irányítói képességre, a felelősség felvállalására, bátorságra, tettrekészségre, a kockázatvállalás képességére, a másik ember valós tiszteletére és szeretetére.

Tévhitek 
Azt szokták mondani a hazudók mondandójuk során sokat  izegnek, mozognak. Nem igaz! Arról ismerszenek meg, hogy amikor hazudnak, megmerevedik a felső testük.  Aki hazudik, nem néz a szemünkbe. Nem igaz! Túl sok, amit a szemünkbe néznek, kompenzálva a mítoszt.  És hogy …