Ugrás a fő tartalomra

Szvámi Véda Bháratí tanítása az önátadásról!

Egyszer egy ember sivatagos vidéken utazott keresztül. Hosszú és küzdelmes volt az útja, és nagyon megszomjazott. Találkozott egy másik utazóval, és megkérdezte tőle a folyóhoz vezető utat, a másik utazó pedig így válaszolt:
– Gyere velem! Épp arra tartok. Jól jön az úthoz egy kis társaság. Együtt iszunk majd a folyóból.
Együtt mentek hát tovább, míg végül a folyóhoz értek. A másik utazó lehajolt, kelyhet formált a kezeiből, és ivott. Az ember, akit ugyanannyira kitikkasztott a küzdelmes út, és aki kísérőt keresett magának, hogy az megmutassa neki az utat, egyszerűen csak állt ott, tátott szájjal.
A kísérő megkérdezte:
                                                            – Hé, mi ütött beléd? Miért nem iszol?
                                                           Az utazó így szólt:
                                                            – Túl sok víz van a folyóban ahhoz, 
                                                                hogy igyak!
A történet tanulsága

Ez a helyzet a korlátok közé szorított emberekkel. Ki tartóztatna le vagy vetne börtönbe, ha nem iszod ki az egész folyót?
Bárhol vagy is, indulj el onnan! Nem kell sehova, máshova menned. Amikor otthon vagy, nem kell a hazaútra repülőjegyet foglalnod. Csak amikor száműzetésben vagy, akkor van szükséged hajóra, csónakra vagy bármilyen szállítóeszközre – lovas kocsira, repülőre vagy űrhajóra. Otthon vagy; nincs a végtelennek olyan része, amely ne lenne a végtelen otthona. Vajon tudatosságod a végtelenség melyik végéből fog a végtelenség valamely másik végébe vándorolni ahhoz, hogy önmagára találjon?
Semmi értelme, hogy olyan sokszor kinyitjuk és becsukjuk a szemünket, sem annak, hogy meditációba merülünk, majd kijövünk belőle, hiszen a Végtelenség mindenütt ott van – kívül-belül egyaránt….Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Napjaink asszonyai lányai közül sokan úgy gondolják hogy a bibliai teremtés-történet, amikor is Isten Ádám oldalbordájából meg-teremtette Évát, a magyarázata annak hogy Éva egyenrangú Ádámmal.  "A történelmet a győztesek írják" tartja a mondás, és ez így is van. A Biblia is azon emberek által leírt történetek gyűjteménye, akiknek módjukban állt megörökíteni ismereteiket....de mi a helyzet azokkal a részekkel amik akarva, akaratlanul, de kimaradtak...... Az Éva előtt létezett 'ősasszonyról' Lilithről nem beszél a Biblia....pedig hát ő volt az, akit Isten Ádámnak társul szánt!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra

Gyógyító Mantra, a végtelenbe hatoló rezgés.
A Nap, a Hold, a Föld, a végtelen egyetemes Világmindenség, és Én egyek vagyunk.
Minden alkalommal, amikor tökélyre viszel egy mantrát,, művésszé válsz, aki képes magából előhívni az egység érzetének egyszerűségébe emelő állapotát.

Ra – Nap
Ma – Hold
Da – Föld
Sa – a Végtelenség
Sa – a Végtelen
Say – a Végtelenség egyetemessége
So Hung –  Én Te vagyok


Hazugságok egyszer, kétszer, és még.....Tévhitek vs tények!

Egy percig sem kérdés, mindannyian hazudunk. Ez kutatásokkal igazoltan, evolúciós okokra vezethető vissza. Minél intelligensebb egy faj, annál valószínűbb, hogy megtévesztő.  A gyökérok legtöbb esetben, a falkavezérség vágya. Mindent megteszünk azért, hogy domináns személlyé váljunk. Minél összetettebb a társadalom szerkezete, a benne élők, annál kifinomultabb eszközökkel élnek arra nézve, hogy megtévesszenek másokat.  Fokozottan igaz ez, azokra, az emberekre, akik önmagukban, nem rendelkeznek a falka-vezérséghez, szükséges kon-díciókkal. Gondolok itt az irányítói képességre, a felelősség felvállalására, bátorságra, tettrekészségre, a kockázatvállalás képességére, a másik ember valós tiszteletére és szeretetére.

Tévhitek 
Azt szokták mondani a hazudók mondandójuk során sokat  izegnek, mozognak. Nem igaz! Arról ismerszenek meg, hogy amikor hazudnak, megmerevedik a felső testük.  Aki hazudik, nem néz a szemünkbe. Nem igaz! Túl sok, amit a szemünkbe néznek, kompenzálva a mítoszt.  És hogy …