Ugrás a fő tartalomra

A százlábú és a bagoly.

Érdemes elgondolkodni kitől kérünk tanácsot, persze maga a tanács is csak akkor ér valamit,  ha megvalósítható.  

A százlábút rettenetesen gyötörte a köszvény. Külön-külön minden egyes lába kínozta. Lassan vánszorgott erdei útján. Még ránézni is rossz volt. Meg is szólította a magasból a bagoly, amikor arra sántikált. A százlábú részletesen és keservesen ecsetelte csúzának történetét, és a végén feltette a kérdést, melyet már oly sokszor kimondott:

  • Mit lehet egyáltalán tenni ez ellen a nyavalya ellen? A bagoly alaposan elgondolkodott. Hosszú mérlegelés után azt tanácsolta a százlábúnak, hogy legyen inkább mókussá. Akkor csak négy lába lesz, és így szenvedésének kilencvenhat százalékát megspórolhatja.
  • Ragyogó ötlet! Kiváló! – lelkendezett a százlábú -, csak még azt mondd meg kérlek, hogy hogyan lehetek mókussá?
  • Ne gyötörj ilyen mellékes dolgokkal – mordult rá a bagoly -, én csak a megoldás útját vázoltam fel.
A. de Mello nyomán

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Napjaink asszonyai lányai közül sokan úgy gondolják hogy a bibliai teremtés-történet, amikor is Isten Ádám oldalbordájából meg-teremtette Évát, a magyarázata annak hogy Éva egyenrangú Ádámmal.  "A történelmet a győztesek írják" tartja a mondás, és ez így is van. A Biblia is azon emberek által leírt történetek gyűjteménye, akiknek módjukban állt megörökíteni ismereteiket....de mi a helyzet azokkal a részekkel amik akarva, akaratlanul, de kimaradtak...... Az Éva előtt létezett 'ősasszonyról' Lilithről nem beszél a Biblia....pedig hát ő volt az, akit Isten Ádámnak társul szánt!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra

Gyógyító Mantra, a végtelenbe hatoló rezgés.
A Nap, a Hold, a Föld, a végtelen egyetemes Világmindenség, és Én egyek vagyunk.
Minden alkalommal, amikor tökélyre viszel egy mantrát,, művésszé válsz, aki képes magából előhívni az egység érzetének egyszerűségébe emelő állapotát.

Ra – Nap
Ma – Hold
Da – Föld
Sa – a Végtelenség
Sa – a Végtelen
Say – a Végtelenség egyetemessége
So Hung –  Én Te vagyok


Hazugságok egyszer, kétszer, és még.....Tévhitek vs tények!

Egy percig sem kérdés, mindannyian hazudunk. Ez kutatásokkal igazoltan, evolúciós okokra vezethető vissza. Minél intelligensebb egy faj, annál valószínűbb, hogy megtévesztő.  A gyökérok legtöbb esetben, a falkavezérség vágya. Mindent megteszünk azért, hogy domináns személlyé váljunk. Minél összetettebb a társadalom szerkezete, a benne élők, annál kifinomultabb eszközökkel élnek arra nézve, hogy megtévesszenek másokat.  Fokozottan igaz ez, azokra, az emberekre, akik önmagukban, nem rendelkeznek a falka-vezérséghez, szükséges kon-díciókkal. Gondolok itt az irányítói képességre, a felelősség felvállalására, bátorságra, tettrekészségre, a kockázatvállalás képességére, a másik ember valós tiszteletére és szeretetére.

Tévhitek 
Azt szokták mondani a hazudók mondandójuk során sokat  izegnek, mozognak. Nem igaz! Arról ismerszenek meg, hogy amikor hazudnak, megmerevedik a felső testük.  Aki hazudik, nem néz a szemünkbe. Nem igaz! Túl sok, amit a szemünkbe néznek, kompenzálva a mítoszt.  És hogy …