Ugrás a fő tartalomra

MAGAMBAN LÁTLAK, MAGADBAN LÁTSZ

Nincsenek kerülőutak. Ahhoz, hogy a dolgok javuljanak, saját magunknak is javulnunk kell. Ha nem teszünk erőfeszítéseket, akkor a jelenünk a tegnapunkhoz fog hasonlítani mondja  Andrew Matthews. Igaz a legtöbb fájdalmat egymásnak okozzuk. Torzsalkodások viták, holott nem kellene mást tennünk, mint megállni, időt kérni mint kézilabda meccseken, és átgondolni az alábbi négy pontot.

A KAPCSOLATI NÉGYES
  1. Ha nem kapsz mást csak kritikát, és megvető szavakat! Mielőtt fájdalmad magányába zárkóznál, nyitott lélekkel tedd fel magadnak a kérdést. Miért akar megváltoztatni? Mi a probléma velem? Akinek mindig savanyú a szőlő, és nagy hangerővel kritizál, annak nem veled van baja. Önmagával van gondja! Az összes kárörvendő kicsinyes mondata annak az embernek szól, aki a testében él. Ha megbántottság nélkül el tudod engedni, tedd! A probléma nem a tiéd, ne vedd fel. Szembenéznie a saját hiányosságaival neki magának kell. Annak súlyát, hogy a másik önismereti hiányossággal küzd, ne cipeld. Egyszerűen hagyd ott terhet az út szélén, vegye fel az, akinek valóban dolga van vele.
  2. Ha bánt a bírálat, küzdesz ellene, nem tudod elengedni, akkor érdemes elgondolkodnod.  Mi az, ami ennyire megérintett? Mit nem dolgoztam fel? Mi a feladatom ezzel? Ezekben a helyzetben az egymásra kivetített, mindenkiben egyéni módon, mégis közös feladatul kapott, ugyanazon gyökerekből táplálkozó lelki problémával találkozol. Ha kilépsz a helyzetből, azzal nem oldódik meg. Elodázod, és visszajön majd egy másik szituációban. Ilyenkor magaddal van feladatod. Érdemes megfigyelned, hogy ki az az Én, aki nem engedi benned jobbra fordulni a dolgokat. Ez Éned valamit nem csinál jól, lehet hogy túl sok van belőle. Az egód nem engedi a lelkedet. Fogságban tartja, játszmákra szorítja. Keresd meg a testedben élő lelket, hívd őt segítségül. 
  3. Ha a másikkal kapcsolatban ilyen gondolatokat fogalmazol me„Nekem jobban menne.” „Én jobban tudtam volna.” akkor biztos lehetsz benne, hogy ami ellen harcolsz, az benned van. Kaptál erre az életre munkát, magaddal, magadon. Mindannyian kaptunk. Feladat nélkül senki sem érkezik. Hidd el jobb ezt a munkát időben elkezdeni, mint egyszer majd azon siránkozni, hogy „ mi lett volna ha”.
  4. Amikor öntudatlanul csak úgy kedvelsz, szeretsz egy embert, akkor nem történik más, mint felismerted a saját szeretni való tulajdonságaidat a másikban. Ami önmagad lelkében szeretni való, az a másikban is kedves. Amikor a másik felé szeretettel fordulunk, önmagunkat tiszteljük meg. Egyikünk sem tudja, hogy mennyi ideig koptatja a valódi bőr ruháját, azzal hogy széppé tesszük mások életét, a sajátunk szépül meg. Magamban látlak, magadban látsz ugyanazt látjuk egymásban mindannyian.
Segítségül:
http://lotuszlelek.blogspot.hu/p/lelek-terkep-utban-teljesseg-fele_4.html

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Napjaink asszonyai lányai közül sokan úgy gondolják hogy a bibliai teremtés-történet, amikor is Isten Ádám oldalbordájából meg-teremtette Évát, a magyarázata annak hogy Éva egyenrangú Ádámmal.  "A történelmet a győztesek írják" tartja a mondás, és ez így is van. A Biblia is azon emberek által leírt történetek gyűjteménye, akiknek módjukban állt megörökíteni ismereteiket....de mi a helyzet azokkal a részekkel amik akarva, akaratlanul, de kimaradtak...... Az Éva előtt létezett 'ősasszonyról' Lilithről nem beszél a Biblia....pedig hát ő volt az, akit Isten Ádámnak társul szánt!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra

Gyógyító Mantra, a végtelenbe hatoló rezgés.
A Nap, a Hold, a Föld, a végtelen egyetemes Világmindenség, és Én egyek vagyunk.
Minden alkalommal, amikor tökélyre viszel egy mantrát,, művésszé válsz, aki képes magából előhívni az egység érzetének egyszerűségébe emelő állapotát.

Ra – Nap
Ma – Hold
Da – Föld
Sa – a Végtelenség
Sa – a Végtelen
Say – a Végtelenség egyetemessége
So Hung –  Én Te vagyok


Hazugságok egyszer, kétszer, és még.....Tévhitek vs tények!

Egy percig sem kérdés, mindannyian hazudunk. Ez kutatásokkal igazoltan, evolúciós okokra vezethető vissza. Minél intelligensebb egy faj, annál valószínűbb, hogy megtévesztő.  A gyökérok legtöbb esetben, a falkavezérség vágya. Mindent megteszünk azért, hogy domináns személlyé váljunk. Minél összetettebb a társadalom szerkezete, a benne élők, annál kifinomultabb eszközökkel élnek arra nézve, hogy megtévesszenek másokat.  Fokozottan igaz ez, azokra, az emberekre, akik önmagukban, nem rendelkeznek a falka-vezérséghez, szükséges kon-díciókkal. Gondolok itt az irányítói képességre, a felelősség felvállalására, bátorságra, tettrekészségre, a kockázatvállalás képességére, a másik ember valós tiszteletére és szeretetére.

Tévhitek 
Azt szokták mondani a hazudók mondandójuk során sokat  izegnek, mozognak. Nem igaz! Arról ismerszenek meg, hogy amikor hazudnak, megmerevedik a felső testük.  Aki hazudik, nem néz a szemünkbe. Nem igaz! Túl sok, amit a szemünkbe néznek, kompenzálva a mítoszt.  És hogy …