Egyszerű! Szüntesd meg az én-ideált!

Napjaink asszonyai lányai, és az urak közül is jó páran valamiféle idealizált, többségében a divatlapokon, életmód magazinokban pózoló, nagyon karcsú vagy nagyon izmos nőkhöz férfiakhoz szeretnének hasonlítani. Diéták tucatjai, edzések,  karcsúsító készítmények. Amennyiben az egészséges sportos életmód valóban napi szükségletté válik meg-valósítható az ideális vagy annak vélt test. 
De mi a helyzet azon kevesekkel, akik az ideális test elérését követően is ön-sanyargatnak, és a többséggel akik pár kiló, vagy semmi fogyás után feladják?
Az elégedetlenség így is úgy is megmarad! "Mit tegyek annyira szeretnék olyan lenni mint Palvin Barbara." "Kicsi a bicepszem nem vagyok férfias!" kezdetű mondatok után kisebbségi érzések..... 

"Nem vagyok jó!" Ami aztán kiül az arcokra, meglátszik a testtartáson, viselkedésen, és az illető egy idő után valóban nem lesz jó! Lecserélik! Dobják, vagy csak szimplán unalmassá válik.
Mindannyian élő hús vér emberek vagyunk. A mindenkori divat ideál által vezetett képzelgésünk nem más mint mint egy általunk gyártott szimbólum, valami ami élettelen, mozdulatlan. Ideál! Káprázat! Igen. És ez az  ideál nem más mint egy gondolat.

Csupán egy gondolat!


Mit érdemes tenni? Pusztítsd el az ideált! Ő nem Te vagy! Szüntesd meg a gondolatot! Abban a pillanatban ha összehasonlítod magad az ideáloddal, nevess egyet, egy pillanat műve és nem létezik!  Maradsz Te a hús vér nő, a valódi férfi!

Amint ez megtörténik egy teher esik le a válladról, az lehetsz aki valójában vagy! Egy szabad ember, aki azt kezd az életével amit akar!

Irodalom: Feldmár András 'Szabadíts meg a gonosztól' c könyve

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Rendhagyó újévi jókívánság! TEREMTS!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra