Ugrás a fő tartalomra

Egyszerű! Szüntesd meg az én-ideált!

Napjaink asszonyai lányai, és az urak közül is jó páran valamiféle idealizált, többségében a divatlapokon, életmód magazinokban pózoló, nagyon karcsú vagy nagyon izmos nőkhöz férfiakhoz szeretnének hasonlítani. Diéták tucatjai, edzések,  karcsúsító készítmények. Amennyiben az egészséges sportos életmód valóban napi szükségletté válik meg-valósítható az ideális vagy annak vélt test. 
De mi a helyzet azon kevesekkel, akik az ideális test elérését követően is ön-sanyargatnak, és a többséggel akik pár kiló, vagy semmi fogyás után feladják?
Az elégedetlenség így is úgy is megmarad! "Mit tegyek annyira szeretnék olyan lenni mint Palvin Barbara." "Kicsi a bicepszem nem vagyok férfias!" kezdetű mondatok után kisebbségi érzések..... 

"Nem vagyok jó!" Ami aztán kiül az arcokra, meglátszik a testtartáson, viselkedésen, és az illető egy idő után valóban nem lesz jó! Lecserélik! Dobják, vagy csak szimplán unalmassá válik.
Mindannyian élő hús vér emberek vagyunk. A mindenkori divat ideál által vezetett képzelgésünk nem más mint mint egy általunk gyártott szimbólum, valami ami élettelen, mozdulatlan. Ideál! Káprázat! Igen. És ez az  ideál nem más mint egy gondolat.

Csupán egy gondolat!


Mit érdemes tenni? Pusztítsd el az ideált! Ő nem Te vagy! Szüntesd meg a gondolatot! Abban a pillanatban ha összehasonlítod magad az ideáloddal, nevess egyet, egy pillanat műve és nem létezik!  Maradsz Te a hús vér nő, a valódi férfi!

Amint ez megtörténik egy teher esik le a válladról, az lehetsz aki valójában vagy! Egy szabad ember, aki azt kezd az életével amit akar!

Irodalom: Feldmár András 'Szabadíts meg a gonosztól' c könyve

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

LILITH TÖRTÉNETE avagy mi is történt Éva teremtése előtt!

Napjaink asszonyai lányai közül sokan úgy gondolják hogy a bibliai teremtés-történet, amikor is Isten Ádám oldalbordájából meg-teremtette Évát, a magyarázata annak hogy Éva egyenrangú Ádámmal.  "A történelmet a győztesek írják" tartja a mondás, és ez így is van. A Biblia is azon emberek által leírt történetek gyűjteménye, akiknek módjukban állt megörökíteni ismereteiket....de mi a helyzet azokkal a részekkel amik akarva, akaratlanul, de kimaradtak...... Az Éva előtt létezett 'ősasszonyról' Lilithről nem beszél a Biblia....pedig hát ő volt az, akit Isten Ádámnak társul szánt!

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung - Mantra

Gyógyító Mantra, a végtelenbe hatoló rezgés.
A Nap, a Hold, a Föld, a végtelen egyetemes Világmindenség, és Én egyek vagyunk.
Minden alkalommal, amikor tökélyre viszel egy mantrát,, művésszé válsz, aki képes magából előhívni az egység érzetének egyszerűségébe emelő állapotát.

Ra – Nap
Ma – Hold
Da – Föld
Sa – a Végtelenség
Sa – a Végtelen
Say – a Végtelenség egyetemessége
So Hung –  Én Te vagyok


Hazugságok egyszer, kétszer, és még.....Tévhitek vs tények!

Egy percig sem kérdés, mindannyian hazudunk. Ez kutatásokkal igazoltan, evolúciós okokra vezethető vissza. Minél intelligensebb egy faj, annál valószínűbb, hogy megtévesztő.  A gyökérok legtöbb esetben, a falkavezérség vágya. Mindent megteszünk azért, hogy domináns személlyé váljunk. Minél összetettebb a társadalom szerkezete, a benne élők, annál kifinomultabb eszközökkel élnek arra nézve, hogy megtévesszenek másokat.  Fokozottan igaz ez, azokra, az emberekre, akik önmagukban, nem rendelkeznek a falka-vezérséghez, szükséges kon-díciókkal. Gondolok itt az irányítói képességre, a felelősség felvállalására, bátorságra, tettrekészségre, a kockázatvállalás képességére, a másik ember valós tiszteletére és szeretetére.

Tévhitek 
Azt szokták mondani a hazudók mondandójuk során sokat  izegnek, mozognak. Nem igaz! Arról ismerszenek meg, hogy amikor hazudnak, megmerevedik a felső testük.  Aki hazudik, nem néz a szemünkbe. Nem igaz! Túl sok, amit a szemünkbe néznek, kompenzálva a mítoszt.  És hogy …